»Динамо» – «Портімоненсе» – 3:1. Португальська гостинність

Учорашнім днем для футболістів «Динамо» закінчився навантажувальний цикл. Насичені дворазові тренування позаду, попереду у хлопців ігрова серія. Динамівцям за п'ять днів до повернення до Києва доведеться провести три контрольних матчі, перший із яких, проти «Портімоненсе», було проведено сьогодні.

Упродовж першої половини дня йшов рясний дощ, тому поле стадіону «Амендоейра Спортс Клаб» було надзвичайно вологим, а на деяких ділянках вода неабияк хлюпала під ногами. Утім, як за замовленням, погода проявила гостинність, і якраз перед початком поєдинку виглянуло довгоочікуване сонце. Гостинним виявився і місцевий
футбольний клуб, поступившись динамівцям з рахунком 1:3.

Із перших хвилин поєдинку проти «Портімоненсе» місце у воротах зайняв Шовковський, четвірку захисників склали Бетао, Хачеріді, Михалик і Маграо, в центрі поля розташувалися Вукоєвич, Ель Каддурі та Гармаш, а в нападі трикутником розташувалися Шевченко, Мілевський та Ярмоленко. Відзначимо, що із самого початку не планувалася участь у матчі Гусєва, Кравця, Нінковича та Калитвинцева, яким тренерський штаб надав відпочинок у зв'язку з незначними ушкодженнями.

Поєдинок проти одного з лідерів Ліги Віталіс (португальський аналог нашої першої ліги) вийшов бойовим. Проте, необхідно зважити на те, що в останні дні хлопцям на тренуваннях були запропоновані достатньо високі навантаження, і була присутня певна важкість у ногах. Незважаючи на втому, динамівці почали матч доволі жваво, і незабаром відкрили рахунок. Постарався Гармаш, який, отримавши пас від Ель Каддурі з лівого флангу, не став розмірковувати, а сходу пробив з району 11-метрової позначки в дальній кут. Розвинути успіх у першому таймі динамівцям не вдалося, більше того – підопічні Валерія Газзаєва дозволили супернику зрівняти рахунок. Після подачі з кутового Діого Мело підставив потилицю і м'яч, перелетівши через усіх, від стійки заскочив за лінію воріт.

У перерві тренерський штаб «Динамо» провів низку замін. Перший матч у складі «Динамо» на нинішніх зборах провів Айїла Юссуф. Забігаючи наперед, відзначимо, що нігерієць, діючи на позиції центрального захисника в парі з Алмейдою, був звично надійний, не дозволивши розвернутися нападникам португальців. Досить швидко після поновлення гри «Динамо» знову вийшло вперед. Ярмоленко прострілив із лівого флангу, захисник злегка підкоригував політ м'яча на дальню стійку, де Зозуля головою переправив його до сітки воріт. До речі, Роман, як і Гармаш, відзначається забитими м'ячами вже у другому матчі поспіль, і нинішня форма хлопців не може не радувати шанувальників команди. Остаточний рахунок у матчі встановив той же Ярмоленко. Андрій вже сам опинився у штрафному майданчику суперника, п'яткою переправивши м'яча до воріт після прострілу Шевченка.

3:1 – гідна перемога над хорошим суперником. А вже у п'ятницю, 12-го лютого, на команду чекає цікавий поєдинок проти представника англійської Прем'єр-ліги – «Бернлі».

«Динамо» – «Портімоненсе» – 3:1 (1:1).

«Динамо»:
Шовковський (Бойко, 31; Богуш, 60), Бетао (Єременко, 46), Хачеріді (Юссуф, 46), Михалик (Алмейда, 46), Маграо (Несмачний, 46), Вукоєвич, Ель Каддурі (Петров, 46), Гармаш (Зозуля, 46), Шевченко, Ярмоленко, Мілевський.

Голи: Гармаш (19), Зозуля (58), Ярмоленко (82) – Діого Мело (30).

Дивіться фотогалерею матчу

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер