»Динамо» – «Таврія» – 2:1. Мінімально, але впевнено

»Динамо» – «Таврія» – 2:1. Мінімально, але впевнено

Стартова нічия з «Оболонню» стала причиною великої критики на адресу «Динамо» – як головного тренера, так і футболістів. Реабілітуватися наша команда мала в поєдинку з «Таврією». Усі пам’ятали торішній розгром кримчан на домашній арені, але в даному випадку достатньо було б й перемоги з мінімальною перевагою.

Перед стартовим свистком арбітра матчу знайшли своїх героїв нагороди за підсумками попереднього сезону. Так, «Золоту бутсу» як найкращий бомбардир вітчизняної Прем’єр-ліги сезону 2009/2010 отримав Артем Мілевський (нагадаємо, в попередньому сезоні на рахунку нападника «Динамо» 17 м’ячів), а Андрій Шевченко був визнаний найкращим гравцем нашої команди за підсумками голосування, яке проводилося «Радіо «Динамо» і Інтернет-сайтом «Динамо» Київ від Шурика».

Що стосується стартового складу, то особливих змін порівняно з поєдинком із «Оболонню» не сталося. Незважаючи на прикру помилку, місце у воротах знову було довірено Бойку. Денис провів звітний матч упевнено, вміло керував діями оборони, тим самим підтвердивши свій клас і психологічну стійкість. Також із перших хвилин на полі з’явився новачок команди Бертольйо. Аргентинський «La Joya» (у перекладі «коштовність», як прозвали Факундо вболівальники «Колона»), був на полі цілком помітною фігурою, не боявся брати гру на себе і йти в обводки, взявши безпосередню участь у першому взятті воріт. Але про все по порядку.

У дебюті матчу футболісти «Динамо» своїми активними діями і переміщеннями полем показали, що розраховують забити швидкий м’яч. У результаті, це їм вдалося, причому, як і в попередньому поєдинку, вистрілили «дуплетом». Відкрити рахунок вдалося Єременку, який приклався до м’яча після пасу Бертольйо, – здавалося, Постранський контролював політ м’яча, але сфера від кулаків голкіпера зрадницьки заскочила за лінію воріт. За три хвилини активний Шевченко пішов на двох суперників і був збитий у штрафному майданчику – пенальті чітко реалізовав сам постраждалий. Таким чином, зі старту чемпіонату капітан «Динамо» включився в бомбардирські перегони, маючи у своєму активі вже два м’ячі.

Забезпечивши собі комфортну перевагу, динамівці розслабилися, за що й були покарані. Кілька разів захисники пропускали небезпечні випади опонентів, одного разу Ковпак навіть забив гол, щоправда, з положення «поза грою». У результаті, чергова осічка в обороні призвела до виходу віч-на-віч і більярдному удару у виконанні Ідахора. Втім, як показав подальший хід гри, пропущений м’яч не вибив із колії підопічних Валерія Газзаєва. Вони продовжували нагнітати обстановку біля воріт гостей, щоправда, матеріалізувати моменти в забиті м’ячі до перерви так і не змогли.

У перерві замість Бертольйо, який залишив приємне враження, вийшов Гармаш. Що стосується гри, то «Динамо» продовжувало шукати щастя біля воріт суперника. Великою активністю виділявся Шевченко. Практично всі моменти біля воріт «Таврії» виникали за безпосередньої участі Андрія, але чи партнери були недостатньо влучними, чи надійно діяли воротар і захисники кримської команди. А ось біля власних воріт динамівці діяли надійно, не даючи своїм уболівальникам приводів для хвилювань аж до останньої компенсованої хвилини.

У результаті, після фінального свистка на табло була зафіксована хоч і мінімальна, але від цього не менш упевнена перемога «Динамо». Гарний настрій динамівцям зараз просто потрібний, адже попереду непростий виїзд до Харкова і старт у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, де від підопічних Валерія Газзаєва очікують виключно перемог.

ДИНАМО – ТАВРІЯ – 2:1 (2:1).

«Динамо»:
71.Бойко, 2.Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап (44.Алмейда, 90 2), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (36.Нінкович, 69), 17.Михалик, 18.Бертольйо (19.Гармаш, 46), 21.Маграо, 23.Єременко.

«Таврія»: 21.Постранський, 3.Кашевський, 5.Маркович, 6.Джуричич, 8.Корнєв, 9.Ковпак – кап (28.Фещук, 75), 10.Ідахор (20.Гігіадзе, 66), 11.Монахов, 19.Галюза, 22.Любенович (7.Муховиков, 83), 27.Голайдо.

Голи: Єременко (14), Шевченко (17, з пенальті) – Ідахор (23).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер