»Динамо»: крок до фіналу

»Динамо»: крок до фіналу

У досить непростому поєдинку динамівці здолали донецький «Металург» і зробили заявку на вихід до фіналу Кубка України.

Кияни мали серйозну територіальну перевагу протягом усієї зустрічі, але суперник оборонявся великими силами, діяв самовіддано і досить грамотно. Утім, і цей бастіон вдалось взяти двічі.

Господарі активно розпочали зустріч. Уже на перших хвилинах захисникам довелось блокувати удар Шацьких, а Дішленковичу вибігати з воріт, щоб випередити Нінковича, який міг вийти один на один. Потім небезпечно бив зі штрафного Корреа, але знову на місці виявився сербський кіпер гостей.

Гості відповіли неприємним прострілом Касьянова і ударом Булута з перспективного штрафного в стінку. Утім, це були рідкі випади – вся атакуюча ініціатива йшла від динамівців. За відсутності травмованого Гіоане функції розпасовщика повністю замкнулись на Корреа і бразилець не підвів. Він активно направляв атаки своєї команди, використовуючи фланги півзахисту, а періодично і сам загрожував воротам суперника.

На 25-й хвилині до атаки підключився граючий на правому флангу захисту Мандзюк, обігрався з Гусєвим і небезпечно пробив – знову Дішленкович на місці. А от суперник, наче приспавши пильність динамівської оборони, створив найреальніший шанс у першому таймі. Після подачі кутового і удару Косиріна Нінковичу довелось виносити м’яч із порожнього кута воріт, а потім ще й Діакате заблокував добивання.

У відповідь кияни провели серію атак, одна з яких ішла точно по центру і була перервана фолом Печера на Гусєві. Корреа з вигідної позиції влучив у поперечину! Але недовго довелось динамівським уболівальникам жалкувати про втрачений момент. Через три хвилини черговий фол у виконанні гостей, Корреа навішує і Гусєв головою відправляє м’яч за призначенням – 1:0.

Ще до перерви кияни могли послати суперника в серйозний нокдаун, але Шацьких після пасу Гусєва пробив точно у воротаря.

Нічого не віщувало неприємностей для «біло-синіх», але на початку другої половини активний Косирін відважився на удар метрів із 22-х. М’яч від газону перелетів на Шовковського, який стрибнув у кут. Прикрий гол, буквально з нічого. На деякий час ця подія вибила киян з колії і вони вже не диктували супернику умов.

Утім, так тривало недовго і підопічні Сьоміна кинулись уперед забивати. Незважаючи на те, що це кубкова гра і нічия не є таким неприйнятним результатом, як у чемпіонаті, перемагати у своїх стінах більше ніж бажано. Тим паче, суперник не виглядав таким уже непробивним. Інша справа, що редут із десяти чоловік на своїй половині поля – серйозна перепона, але «Динамо» це діючий чемпіон і володар Кубка країни, а, значить зобов’язане долати такі труднощі.

Моменти упускають Кравець і Шацьких, небезпечно бив Алієв, який вийшов на заміну. Але Діленкович щоразу перегороджував шлях м’яча у свою сітку. Але на 89-й хвилині виручити не зміг. Мілевський поборовся на флангу, буквально вицарапав м’яч і віддав пас на Алієва у центр штрафної. Саша майстерно утік від опіки захисників і елегантно розібрався з воротарем – є перемога!

Мінімальна перевага киян ще ні про що не говорить, але в Донецьк «Динамо» вирушить у якості фаворита протистояння.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер