»Динамо» – «Металург» Д: як це було

»Динамо» – «Металург» Д: як це було

За 13 років перебування у вищій лізі донецький "Металург" провів проти "Динамо" 26 матчів. У 17-ти поєдинках перемога була на рахунку нашої команди, у шести матчах фіксувалася нічия і лише в трьох успіх святкували "металурги". Різниця м'ячів при цьому - 45:14 на користь динамівців.

Силу другої, за визначенням, команди Донецька "Динамо" відчуло вже в дебютному матчі проти "металургів". У першому колі сезону 1997/1998 новачок вищої ліги переграв чемпіона на його ж полі - 1:0. Із таким же результатом на користь "Металурга" закінчився і поєдинок у Донецьку.

Мінімальна суха перемога однієї з команд є найпопулярнішим результатом протистояння "Динамо" і донецького "Металурга". З таким рахунком закінчилися шість матчів. Найрезультативніший поєдинок було зіграно в сезоні 2007/2008, коли "Динамо" на своєму полі розійшлося миром із "Металургом" (3:3), найбільша ж перемога на рахунку "Динамо" в Донецьку (4:0).

Чотирьом гравцям "Динамо" вдавалися "дублі" в матчах проти "Металурга". Олександр Хацкевич, Максим Шацьких та Марис Верпаковскіс мають на своєму рахунку по одному "дублю", а Сергій Ребров, який нині входить до тренерського штабу "Динамо-2", - відразу два.

Він же разом із Шацьких є й головними бомбардирами "Динамо" в матчах проти "металургів" - від Сергія та Максима воротарі "Металурга" страждали по сім разів. У донецької команди найбільше влучних ударів у В'ячеслава Чечера та Олександра Косиріна - на їхньому рахунку по два м'ячі.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер