»Динамо» – «Манчестер Сіті» – 2:0. Два кроки до успіху

»Динамо» – «Манчестер Сіті» – 2:0. Два кроки до успіху

Кияни продовжили переможну серію матчів у Лізі Європи, довівши її до трьох. Щоправда, забити чотири м’ячі цього разу не склалося. Але і два у виконанні Андрія Шевченка та Олега Гусєва дали надію на вдалий підсумковий результат у протистоянні з «Манчестер Сіті».

У порівнянні з грою з донецьким «Металургом» Юрій Сьомін у стартовому складі зробив лише одну заміну – замість Гармаша вийшов Шевченко. Андрій, пропустивши тиждень через мікротравму, виглядав цього вечора блискуче! Діючи на багатьох ділянках поля, через нього велися практично всі атаки. До перерви ініціатива переходила від однієї команди до іншої. Проте за небезпечними моментами динамівці перевершили англійців. Шевченко, крім того, що влучно замкнув у середині тайму флангову подачу Ярмоленка, завдав ще два небезпечних удари по воротах Харта. Як і в епізоді у Гусєва, м’яч пролітав повз.

Після перерви гравці «МанСіті» посилили тиск на ворота Шовковського. Тут уже в усій красі проявив себе наш капітан, який фіксував м’ячі неймовірної складності. У грі «Динамо» варто відзначити спокій і витриманість. Кожен футболіст знав своє місце і функції на полі, намагаючись справно їх виконувати. «Нам необхідно перенести на поле все, що скаже Юрій Павлович. Тоді, гадаю, все буде гаразд», – сказав перед грою Вукоєвич. Слова хорвата виявилися пророчими. За півгодини до завершення зустрічі Роберто Манчіні кинув у бій головну ударну силу – Тевеса. За цей час нападник «відзначився» жовтою карткою й одним ударом по воротах. В іншому його «з'їли» захисники, діючи проти моторного аргентинця максимально щільно й надійно. Це, втім, стосувалося й інших зірок «городян» Давида Сильви, Балотеллі, Джеко. Ніхто з гравців суперника не зміг повністю проявити свою майстерність. І це радує. Основу будь-якої класної команди складає надійна лінія захисту. Факт, що Юрю Сьоміну вдалося навести порядок в редутах динамівців, помітний уже зараз.

Героєм другої половини зустрічі став Олег Гусєв. Іноді дивувало, звідки знаходилися у півзахисника сили виконувати такий великий об’єм роботи. На 77-й хвилині Олег прийняв передачу від Шевченка і з десяти метрів пробив під поперечину – 2:0! А якби Гусєв реалізував вихід віч-на-віч із воротарем наприкінці зустрічі, його напевно вдячні вболівальники, які повністю заповнили стадіон імені Лобановського, на руках донесли додому.

У результаті переконлива перемога «Динамо» в першій зустрічі. Тепер на киян наступного четверга чекає складний поєдинок-відповідь на «Сіті оф Манчестер», в якому і стане відомий чвертьфіналіст престижного євротурніру.

 

ДИНАМО – МАНЧЕСТЕР СІТІ – 2:0 (1:0)

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (36.Нінкович, 88), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 20.Гусєв, 23.Єременко, 34.Хачеріді, 37.Юссуф.

«Манчестер Сіті»:
25.Харт, 2.Ричардс, 4.Компані, 5.Забалета, 10.Джеко, 13.Коларов (8.Райт-Філліпс, 82), 18.Баррі – кап, 19.Лескотт, 21.Давид Сильва, 42.Я.Туре, 45.Балотеллі (32.Тевес, 57).

Голи:
Шевченко (25), Гусєв (77).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер