»Динамо» знову сильніше за «Шахтар»

»Динамо» знову сильніше за «Шахтар»

Клубний музей динамівців поповнився новим трофеєм – Кубком Першого каналу. У драматичному матчі «біло-сині» обіграли донецький «Шахтар».

Попри товариський статус турніру, матч видався бойовим і емоційним. Гравці не щадили один і одного і під «чуйним керівництвом» швейцарського горе-арбітру у підсумку влаштували на полі справжню бійню, з масою попереджень і вилучень.

Із перших хвилин почались фоли і традиційні апеляції гірняків до арбітра. Як завжди, відзначився Срна, який буквально випросив друге попередження для Федоріва у додатковий час. Утім, і грубість хорвата непоміченою не залишилась і капітан «Шахтаря» заслужено був змушений покинути поле.

Не хотілося б вдаватись до аналізу судейських рішень, але невже це арбітраж європейського рівня? Кілька ключових помилок на користь «Шахтаря» наводять на роздуми про компетентність швейцарця, який добре відомий нам вилученням Влада Ващука на чемпіонаті світу. Невже не можна знайти більш адекватного суддю для такого принципового матчу?

Але якщо абстрагуватись від дій рефері, то картинка вималюється наступна: «Шахтар» більше володів ініціативою майже весь основний час, створив більше моментів, але те, як гірняки відкрили рахунок залишило неприємний осад. Дуже хотілось, щоб справедливість восторжествувала і кияни відповіли чистим голом.

Так і вийшло – відмінний навіс Алієва від лицевої лінії замкнув Юссуф. Айїла видав неоднозначний матч: багато впевнених перехватів, виграної боротьби на «другому поверсі», забитий гол, але на останніх хвилинах додаткового часу «привезений» у свої ворота пенальті.

У додатковий час команди завелись і розпочався справжній рок'н'рол. Щоправда, з елементами дуже важкої музики. Фоли, сутички, сперечання – елементи серйозного принципового протистояння. І якби не суддя… Ну для вилучати Федоріва? Чому разом із Гіоане до роздягальні не відправився Шевчук? У цілому, питань предостаньо.

…Динамівці могли завести трофей удесятьох, без додаткових нервів у вигляді серії пенальті. Макс Шацьких відмінно зіграв «на підборі» в штрафному суперника після подачі кутового, але в кінці додаткового часу серйозної помилки допустився Юссуф.

Серія пенальті. Початково перевага була в динамівців. Коли у воротах Олександр Шовковський, команда може розраховувати на парочку відбитих 11-метрових ударів. Так і сталось – Шацьких і Алієв свої удари не реалізували, але СаШо серйозно виручив і допоміг "Динамо" виграти серію, а разом із нею і трофей.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер