»Динамо» – «Літекс» – 1:0. Болгарський бар'єр подолано

»Динамо» – «Літекс» – 1:0. Болгарський бар'єр подолано

За підсумками двох зустрічей динамівці Києва виявилися сильнішими за болгарський «Літекс»! Після перемоги в першому матчі підопічним Юрія Сьоміна залишалася довести справу до логічного підсумку, з чим вони успішно впоралися. 3:1 за сумою двох зустрічей, «Динамо» виходить до групового турніру Ліги Європи!

Команди без розгойдування розпочали зустріч, у першу чверть години створивши по дві реальні можливості для взяття воріт. Болгарські футболісти явно розраховували забити швидкий м’яч, доклавши для цього всіх зусиль. У цей період найкращими на полі були воротарі. Шовковський парирував кілька небезпечних ударів, одного разу за нього зіграла стійка, без роботи не залишався й Вінісіус. Із багатьох небезпечних ударів влучними були від Мілевського – у двох випадках кіпер рятував свою команду. Забив м’яч Ідейє, але арбітр не зарахував його через офсайд.

Традиційно для нинішнього сезону, «Динамо» помітно додає в другому таймі, показуючи якіснішу й змістовнішу гру. Відчули на собі це й футболісти «Літекса» у звітному матчі. Тривалий контроль м’яча в центрі поля частіше переходив до завершення небезпечними ударами. Моменти були в Мілевського, Ідейє, Ярмоленка, Алієва… Ледь не забили господарі на 73-й хвилині – Ідейє не переграв воротаря після виходу з ним віч-на-віч, Єременко підібрав м’яч, відкотив його Ярмоленку, який із вигідної позиції спрямував його повз ворота.

Було за що схопитися за голову, але динамівці недовго засмучувалися, в наступній же атаці заробили право подати кутовий, який успішно реалізували. Алієв подав, Мілевський виграв верхову боротьбу на ближній стійці й головою переправив м’яча до воріт. Нарешті Артем перервав безголеву серію – востаннє форвард відзначався у воротах суперника півтора місяці тому, в поєдинку за Суперкубок.

У третину години, що залишилася до завершення матчу, динамівці могли ще неодноразово відзначитися. Перевага нашої команди стала просто тотальною після вилучення захисника Жоссе, який отримав другий «гірчичник» за грубий удар по ногах Єременка. Динамівці більше не забили, повністю контролюючи перебіг гри, впевнено довели її до перемоги.

Другий рік поспіль «Динамо» кваліфікується до групового турніру Ліги Європи. Чекаємо на жеребкування, нових євро-суперників…

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ДИНАМО – ЛІТЕКС – 1:0 (0:0).

«Динамо»:
1.Шовковський – кАп, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 8.Алієв (19.Гармаш, 75), 9.Ярмоленко (25.Аруна, 79), 10.Мілевський, 11.Ідейє, 23.Єременко, 34.Хачеріді, 37.Юссуф (6.Попов, 53).

«Літекс»: 31.Вінісіус, 3.Занєв, 5.Онанга, 6.Жоссе, 7.Янєв – кап, 11.Мірасема (14.Джерманович, 80), 12.Кодо (9.Тодоров, 66), 17. Г.Міланов, 18.І.Міланов, 21.Цвєтков (15.Флорес, 61), 33.Бодуров.

Гол: Мілевський (74).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер