»Динамо» – «Карпати» – 1:0. Удома Лужний перемагає

»Динамо» – «Карпати» – 1:0. Удома Лужний перемагає

Матч другої та п'ятої команд чемпіонату став центральним у 13-му турі. Передбачувано «Динамо» з перших хвилин зустрічі заволоділо ініціативою, спромігшись забити швидкий м'яч. На 12-й хвилині Несмачний навісив із кутового, а Алмейда, випередивши опікуна, головою спрямував м'яча до воріт. Після перерви команди продовжили вести обопільногостру гру, але рахунок так і не змінився.

Із приходом нового тренера, нехай навіть із приставкою «в.о»., у стартовому складі «Динамо» сталися зміни. Залікувавши ушкоджену ногу, повернувся до воріт Максим Коваль. Свій перший матч у звітному чемпіонаті провів Несмачний, посівши місце на звичному лівому фланзі захисту. За відсутності травмованого Гусєва, цікавим виглядав хід Лужного з переведенням на правий фланг півзахисту Данили Сильви. На цій позиції тренер перевірив бразильця в товариському матчі з «Путрівкою» і, варто зазначити, не помилився. До перерви в основному атаки велися через фланг Бетао та Сильви. Данило потішив публіку своїм рішенням на самому початку матчу зняти захисну маску (гравець місяць тому зламав ніс), вирішивши, що вона його буде обмежувати в діях. На щастя, це не завадило Сильві активно провести гру й бути одним із найкращих у складі своєї команди. У запасі опинилися колись основні виконавці Ярмоленко та Мілевський. Місце першого на лівому фланзі півзахисту посів Нінкович, а на вістрі атаки вийшов Гільєрме.

Не відкладаючи справу в довгий ящик, динамівці з перших хвилин пішли атакувати ворота Руденка. Після кількох пристрілювальних ударів успіх посміхнувся Алмейді, який замкнув головою подачу з кута поля. Для бразильця цей гол став другим у нинішньому чемпіонаті. Незважаючи на цілковиту ініціативу, небезпечних ударів по воротах львів'ян господарі завдали не так багато. Під кінець півгодини гри антигероєм ледь не став Коваль. Молодий голкіпер вибіг на перехоплення за межі штрафного майданчика, але до м'яча першим встиг Зеньов, навісним ударом спрямувавши м'яча у... стійку. За кілька хвилин Шевченко міг подвоїти рахунок, але м'яч після його удару пройшов у лічених сантиметрах від каркасу воріт.

В аналогічному з першим таймом ключі пройшла друга половина зустрічі. Господарі обережно йшли в атаку, залишаючи в тилах кількох гравців, які уважно наглядали за швидкими нападниками гостей. Роботи в Коваля було небагато, але враховуючи хистку перевагу в один м'яч, інтрига в матчі зберігалася до останніх хвилин. Намагалися оживити гру «Динамо» Зозуля та Ярмоленко, які вийшли на заміну. Роман міг відзначитися, але пробив із семи метрів трохи вище за поперечину.

Перемігши з мінімальним рахунком «Карпати», «Динамо» залишається на другому місці, зберігаючи відставання від «Шахтаря» у п'ять очок.

 

ДИНАМО – КАРПАТИ – 1:0 (1:0).

«Динамо»:
35.Коваль, 2.Данило, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 23.Єременко, 26.Несмачний (4.Гіоане, 71), 34.Хачеріді, 36.Нінкович (9.Ярмоленко, 54), 44.Алмейда, 77.Гільєрме (49.Зозуля, 64).

«Карпати»: 1.Руденко, 7.Ґодвін (36.Гудима, 69), 11.Зеньов, 44.Федецький – кап, 17.Голодюк, 4.Мілошевич, 79.Кузнецов, 10.Гурулі (25.Ткачук, 50), 5.Тубіч, 9.Кожанов (99.Габовда, 57), 89.Авелар.

Гол: Алмейда (12).

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер