»Динамо» – «Іллічівець» – 9:0. Голевий урок від «Динамо»

»Динамо» – «Іллічівець» – 9:0. Голевий урок від «Динамо»

Напередодні матчу проти голландського «АЗ» у рамках групового турніру Ліги Європи вболівальники чекали від «Динамо» впевненої гри в національному чемпіонаті проти «Іллічівця». І динамівці за відсутності Олега Лужного на тренерській лавці виправдали надії вболівальників, забивши у ворота маріупольської команди дев’ять (!) м’ячів без відповіді, тим самим встановивши рекорд чемпіонатів України – до «Динамо» нікому не вдавалося здобути перемогу з різницею у дев’ять м’ячів.

У порівнянні з матчем тижневої давнини проти «Волині» в.о. головного тренера «Динамо» Олег Лужний (який спостерігав за звітним поєдинком із віп-ложі) зробив лише одну заміну на правому фланзі півзахисту – замість Данило вийшов Гусєв. Як і раніше відновлюється після ушкодження Андрій Шевченко, який також, як і Олег Романович, був присутнім на стадіоні. Партнери порадували свого капітана, продемонструвавши результативний футбол.

Звичайно, було б лукавством стверджувати, що від «Динамо» у звітному поєдинку чекали такого результату. На носі надважливий матч проти «АЗ» у Лізі Європи, важкий графік по дві гри на тиждень... Але, як говориться, сьогодні «Динамо» прорвало, віддавши сторицею за нереалізовані в попередніх поєдинках моменти.

Розповідати про всі голи у ворота «Іллічівця», напевно, не має сенсу – їхній детальний опис ви можете побачити за он-лайн трансляцією матчу. Лише констатуємо, що в першому таймі «Динамо» забило шість м’ячів, чого ніколи не було за часів виступів команди в чемпіонаті України. Головна заслуга в цьому нападника Артема Мілевського, який вже у першій половині матчу оформив дебютний хет-трик у своїй кар’єрі!

Втім, після перерви Артем вирішив не зупинятися на досягнутому, і додав ще один м’яч, тим самим зрівнявшись із Шевченком за забитими м’ячами в нинішньому сезоні в національній першості. А найкращим на даний момент «стрільцем» нашої команди є Андрій Ярмоленко, який відкрив рахунок у матчі з «Іллічівцем». Віднині на його рахунку сім влучних ударів.

У другому таймі динамівці поставилися більш схильно до суперника, напевно тримаючи в голові й майбутній поєдинок в Лізі Європи проти «АЗ», і вирішили обмежитися лише трьома забитими м’ячами. Проте, все одно «біло-синім» вдалося встановити рекорд чемпіонатів України, здобувши перемогу з різницею в дев’ять м’ячів. До сьогоднішнього дня найкращим показником був «+8»: двічі подібний «трюк» вдавався донецькому «Шахтарю» і одного разу – «Динамо» (сезон 2002/2003, «Динамо» – «Ворскла» – 8:0).

Напевно, події матчу з «Іллічівцем» переглянуть як тренери, так і футболісти голландського «АЗ». І «Динамо» своєю результативною грою, можна сказати, попередило голландців, що 4 листопада в Києві їм доведеться ой як несолодко.

 

 

 

ДИНАМО – ІЛЛІЧІВЕЦЬ – 9:0 (6:0).

«Динамо»:
35.Коваль, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (77.Гільєрме, 59), 17.Михалик – кап, 20.Гусєв (2.Данило, 59), 23.Єременко (36.Нінкович, 68), 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді, 44.Алмейда.

«Іллічівець»: 1.Романенко, 5.Пуканич – кап, 9.Ярошенко, 11.Кривошеєнко, 14.Савін, 19.Тищенко, 19.Яворський (3.Самусіовас, 81), 51.Яценко, 56.Козоріз (25.Насибулін, 68), 69.Антонов, 77.Путівцев.

Голи: Ярмоленко (12), Гусєв (25), Мілевський (28, 30, 45 1, 59), Савін (41, автогол), Гільєрме (73), Данило (77).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер