»Динамо» – «Гент»: арбітр із Шотландії

»Динамо» – «Гент»: арбітр із Шотландії

Став відомий головний арбітр, який буде обслуговувати перший поєдинок 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА між "Динамо" та бельгійським "Гентом".

У вівторок на поле стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського команди виведе арбітр з Шотландії Вільям Коллам (William Collum). Коллам народився 18 січня 1979 року. Мешкає в містечку Беллсхілл, Північний Ланаркшир. Основний вид діяльності - викладач у Вищій школі Кардинала Ньюмана (Cardinal Newman High School).

Зайнятися судівством шотландець вирішив у віці 14-ти років, і вже у 2000 році був включений до списку арбітрів Футбольної асоціації Шотландії. У квітні 2006 року Коллам відпрацював на першому матчі Прем'єр-ліги, в цьому ж році отримав категорію ФІФА.

За чотири роки міжнародної кар'єри в активі Вільяма близько 30-ти матчів, у тому числі й два за участі українських команд. У сезоні 2008/2009 харківський "Металіст" під наглядом шотландця обіграв на своєму полі грецький "Олімпіакос" (1:0), а роком пізніше донецький "Шахтар" також у себе вдома не залишив шансів сербському "Партизану" (4:1).

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер