»Динамо» – «Вісла» (Краків) – 3:2. Переможне завершення збору

Перемогою над краківською «Віслою» підопічні Валерія Газзаєва завершили другий учбово-тренувальний збір, який проходив у португальському Фаро. Поєдинок вийшов напруженим, із безліччю забитих м’ячів, але трохи більше майстерності та успіху все ж таки продемонструвало саме «Динамо», схиливши чашу терезів на свою користь.

Відзначимо, що гру з «Віслою» вшанували своєю присутністю Надзвичайні та Повноважні Посли України та Російської Федерації в Португалії – Ростислав Троненко та Павло Пєтровський відповідно. Поспілкувавшись з наставником «Динамо» (а російський дипломат знайомий із Валерієм Георгійовичем ще з часів його роботи в московському ЦСКА), панове Посли з цікавістю спостерігали за грою і залишилися задоволені підсумковим результатом. Також останньою можливістю своїми очима побачити гру «Динамо» і поспілкуватися з динамівцями, сфотографуватися чи взяти автограф у футболістів улюбленої команди, не забули скористатися численні українські емігранти в Португалії.

Що стосується власне гри, то в порівнянні з матчем проти «Бернлі» Валерій Газзаєв вніс лише одну зміну до стартового складу – в центрі поля замість Михалика вийшов Нінкович. Відзначимо, що, як і в матчі з англійцями, участь у матчі не брали Євген Хачеріді, в якого незначне ушкодження, і Владислав Калитвинцев, якому було надано відпочинок після проведеного напередодні матчу за збірну України U-17.

Початок матчу склався для динамівців невдало. Не використавши кілька своїх моментів, підопічні Валерія Газзаєва пропустили. Богуські увірвався до штрафного майданчика і віддав пас на лицеву лінію, де Кірм незважаючи на протидію захисника і Шовковського, переправив м’яча до сітки воріт. Утім, «Динамо» продовжувало насідати на ворота суперників, за що було винагороджене в середині тайму. Спочатку захисники «Вісли» забули Шевченка на лінії воротарського майданчика, звідки він головою переправив м’яча до сітки після точного навісу Єременка з правого флангу. Минуло чотири хвилини, і вже сам Андрій, пройшовши правим флангом, прострілив уздовж лінії воріт, де Ярмоленко, зігравши на випередження, вивів свою команду вперед.

Якщо «Бернлі», опинившись у такій же ситуації, не зміг відігратися, то чемпіон Польщі знайшов у собі сили. Захисники «Динамо» забули про Павла Брожека, з першим ударом якого з меж штрафного майданчика Шовковський впорався, а ось із добиванням нічого зробити не зміг. Після перерви пішов дощ, який супроводжував практично кожен контрольний поєдинок «Динамо» в Португалії. До таких умов краще виявилися пристосованими саме динамівці. Протягом шести хвилин, з 61-ї до 67-ї, в нашої команди були три чудових шанси, щоб вийти вперед, але блискуче в рамці діяв воротар «Вісли». Але на 70-й хвилині й він виявився безсилий, коли після блискучого пасу Мілевського за спини захисникам Шевченко вклав голкіпера на газон і закотив м’яча до порожніх воріт.

Чотири перемоги в чотирьох матчах – стовідсотковий показник на португальському зборі, який закінчився для «Динамо» з фінальним свистком арбітра. Але вже за кілька днів для футболістів розпочнеться завершальний етап підготовки до поновлення чемпіонату України, який пройде в іспанській Марбельї.

«Динамо» – «Вісла» (Краків) – 3:2 (2:2).

«Динамо»:
Шовковський (Богуш, 46), Єременко, Алмейда, Юссуф (Бетао, 72), Маграо, Вукоєвич, Нінкович (Гармаш, 72), Шевченко (Гусєв, 74), Мілевський (Петров, 77), Ярмоленко (Несмачний, 72), Кравець (Зозуля, 72).

«Вісла»:
Павелек, Гловацькі, Петр Брожек (Бурлига, 81), Пабло Альварес, Клебер (Марсело, 35; Чекай, 88), Соболевські (Мачинські, 75), Жуніор Діас, Кірм, Ба (Рожеріо, 46), Богуські (Лободзинські, 65), Павел Брожек.

Голи:
Шевченко (24, 70), Ярмоленко (28) – Кірм (10), Павел Брожек (35).

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер