»Динамо» - ФК «Львів» - 1:0. Нечасто, але влучно

»Динамо» - ФК «Львів» - 1:0. Нечасто, але влучно

Чотири м'ячі провів марокканець Бадр Ель Каддурі за шість років виступів у «Динамо». Останній з них приніс перемогу команді в непростому матчі з футбольним клубом «Львів», дозволивши зберегти семиочковий відрив від «Металіста».

Поєдинок з другою за рангом командою Львова став одним з найбільш напружених для «Динамо» на внутрішній арені за останній час. Аутсайдер чемпіонату дав у столиці справжній бій учаснику Ліги чемпіонів, перевершивши суперника в бажанні і наполегливості. Проте, на боці господарів була майстерність, досвід і вища індивідуальна майстерність гравців, що в результаті зумовило результат зустрічі. Удар Ель Каддурі в рамку воріт у середині другого тайму став єдиним у матчі і приніс «Динамо» чергову перемогу в чемпіонаті. Таким чином, після 14-ти турів кияни лідирують в чемпіонаті і наступної неділі проведуть завершальний матч першого кола – в Донецьку проти «Шахтаря».

В листопаді колективу Юрія Сьоміна перемоги дістаються все важче і важче. І справа, мабуть, не стільки в силі суперників, скільки у втомі, як моральній, так і фізичній, гравців команди. За неповних п'ять місяців динамівці практично одним складом провели двадцять п'ять матчів, в кожному з яких була боротьба та інтрига. Грати двічі на тиждень, налаштовуючись виключно на перемогу, важко. На фініші осінньої частини сезону команді потрібні свіжі сили і емоції. Тільки звідки їх узяти, якщо гравці основного складу через травми «вилітають» один за одним з обойми Сьоміна? Віриться, досвідчений наставник знайде вихід з непростої ситуації і в тих шести поєдинках, що залишилися до зимових канікул (сподіватимемося, в Кубку України з алчевською «Сталлю» двічі грати не доведеться), гідно завершить сезон, що так вдало розпочався.

Гра з ФК «Львів» пройшла за територіальної переваги динамівців. Створивши багато небезпечних моментів, на завершальній стадії найбільш активні гравці Алієв і Мілевський грішили неточними ударами. В першому таймі на тлі Олександра і Артема були малопомітні (і малоефективні) Бангура і Шацьких. У другому таймі гвінеєць активізувався і був близький до взяття воріт. В іншому, Ісмаель віддавав перевагу індивідуальним діям командним, що не завжди йшло на користь справі.

На самому початку матчу Алієва в штрафному майданчику зачепив Ващук і арбітр призначив пенальті. Формально, суддя Родіоненко має рацію: контакт із гравцем був, через що Олександр упав на газон. Алієв, реалізувавши пенальті в минулому матчі, викликався пробити, але зробив це вкрай невпевнено. Голкіпер Шевчук м'яча відбив у вільну зону, звідки Алієв міг добити його у ворота. Чи то плеймейкер «Динамо» ще до удару в порожні ворота увірував, що це зробить без проблем, чи то ще щось, але зробив він це вкрай незібрано, в двох метрах від воріт точно не пробивши по м'ячу. На виправдання Алієву можна занести активну гру впродовж всього матчу і зароблений штрафний, після розиграшу якого було забито єдиний гол.

Компліментів за гру в звітній зустрічі заслуговує суперник - ФК «Львів». Нещодавно призначений тренер Сергій Ковалець навів у колективі дисципліну і порядок у захисті. Як і багато суперників «Динамо» в чемпіонаті, львів'яни грали від оборони, але при кожному зручному моменті сміливо йшли в атаку. Особливо досягли успіху відомі Ващуком гравці після пропущеного м'яча. У кількох епізодах Богуш рятував ворота від вірного гола, справедливо виписуючи зауваження захисникам. В атаках львів'яни були не винахідливі, навішуючи в штрафний майданчик, де активні нападники і півзахисники сміливо боролися за верхові м'ячі. І, варто відзначити, в багатьох епізодах виходили переможцями.

Незважаючи на перемогу, поєдинок залишив у динамівців гіркий присмак. Відважно завершуючи атаку, Тарас Михалик ціною травми все ж таки зумів пробити по воротах. Сподіватимемося на позитивні новини з клініки, в якій Тарас найближчим часом пройде обстеження.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер