»Динамо» – «Есб'єрг» – 0:0: закономірна нічия

»Динамо» – «Есб'єрг» – 0:0: закономірна нічия

Матч із данським «Есб’єргом» був черговим спарингом у плановій підготовці «Динамо» до майбутнього протистояння з іспанською «Валенсією» в рамках 1/16 фіналу Кубка УЄФА. Втім, більшість з основних гравців команди не брали участь у матчі, у зв'язку з чим тренерський штаб отримав можливість у черговий раз подивитися в справі на умовно резервний склад.

Футболісти національної збірної України, які повернулися вчора до розташування «Динамо», сьогодні продовжували тренуватися окремо від партнерів по команді. Виняток становив лише Олександр Алієв, і рішення Юрія Сьоміна цілком зрозуміле – через дискваліфікацію півзахисник не візьме участь у домашньому матчі з «Валенсією», а вже зараз необхідно відпрацьовувати модель гри на поєдинок з іспанським клубом.

Матч із «Есб’єргом» вийшов достатньо напруженим. Данці з перших же хвилин спробували притиснути динамівців до своїх воріт, застосовували пресинг по всьому периметру поля, через що футболістам «Динамо» не вдавалося загострити гру – всі паси йшли назад. Поступово нашій команді вдалося відсунути гру ближче до воріт суперника, але, за винятком кількох ударів з дальньої відстані, тривалий час не вдавалося по-справжньому потурбувати голкіпера «Есб’єрга».

Лише під кінець першого тайму суперники почали створювати небезпечні моменти. Спочатку, після подачі з кутового, Саблич вистрибнув вище за всіх, але з кількох метрів пробив вище воріт. Незабаром сталася відповідь данців: Самі вискочив з-за спин захисників і з меж воротарського майданчика переправляв м'яча головою – Богуш неймовірним чином зреагував на удар і не дав м'ячу залетіти до сітки воріт.

У другій половині матчу моментів було ще менше. «Есб’єрг» зосередив основні сили в задній лінії, не даючи при цьому можливості завдавати ударів з дальньої дистанції. Одного разу Алієв вистрілив зі штрафного метрів з 35-ти – воротар із труднощами, але все ж таки забрав м'яча. В останні хвилини данці додали, створили кілька небезпечних моментів біля воріт Рибки, але безрезультатно. Таким чином, нічия 0:0 – цілком закономірний результат поєдинку.

«Динамо» – «Есб’єрг» – 0:0

«Динамо»:
Богуш (Рибка, 46), Саблич, Асатіані, Допілка, Корреа (Зозуля, 46), Алієв, Гусєв, Чернат, Морозюк, Кравець (Ярмоленко, 46), Діого Рінкон.

«Есб’єрг»: Вінде, Хансен, Канн, Конбой, Йоргенсен (Венделбо, 51), Самі, Бйорк, Рікс, Мел, Бех (Укпай, 61), Райнелл.

Попереджений: Алієв (59).

Після матчу динамівців біля роздягалень тепло зустріли футболісти донецького «Металурга», які приїхали на тренування, а Юрій Сьомін перекинувся кількома словами зі своїм колегою Ніколаєм Костовим. Секретами підготовки головні тренери напевно не ділилися – 4 квітня командам доведеться зустрітися в Донецьку в рамках чемпіонату України, і тоді всім вже буде не до люб'язностей...

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер