»Динамо» – «Дніпро» – 0:0. Поперечини замість голів

»Динамо» – «Дніпро» – 0:0. Поперечини замість голів

Після поразок у попередньому турі і «Динамо», і «Дніпро» просто не мали права на повторну помилку. Зігравши серед тижня в єврокубках, обидва суперники змогли відновити сили і показати на стадіоні «Динамо» бойовий футбол, підсумком якого стала нульова нічия. Упродовж зустрічі команди створили приблизно однакову кількість небезпечних моментів, але м’яч у сітці так і не побував. Наприкінці ініціативою заволоділи динамівці і якби були трохи вдалішими на завершальній стадії, могли вийти вперед і виграти матч. На жаль, взяття воріт було відкладено до наступної гри.

Востаннє нічийний результат у протистоянні команд було зафіксовано сім років тому. Після цього в усіх зустрічах одна з команд залишала поле переможцем. Найцікавіші моменти в першій половині зустрічі виникали після дальніх ударів. Двічі Коноплянка був близький до взяття воріт. У першому випадку м’яч влучив у поперечину, а трохи пізніше просвистів трохи вище за каркас воріт. Динамівці відповіли ударом Єременка – воротар у стрибку перевів м’яча на кутовий. Окрім цих епізодів найпомітнішою подією тайму став вихід Селезньова віч-на-віч із Ковалем. Максим парирував удар, після чого нападник налетів на витягнуту руку воротаря і впав. Нескладно передбачати шок динамівців, які відразу побачили руку арбітра, яка показувала вбік 11-метрової позначки. Благо, рефері вчасно отримав підказку від помічника і безглузде рішення оперативно скасував.

Після дебюту в єврокубках, уперше в динамівській футболці в чемпіонаті України вийшли Коваль та Андре. Воротар не пропустив і, значить, зі своїм завданням впорався. Складніше оцінити гру Андре, моментів для взяття воріт в якого у відведений для нього час практично не було. В іншому бразилець старався, грав у пас, відкривався, пресингував. Багато в чому гра новачка залежить від взаєморозуміння з партнерами, а для цього потрібен час. Наприкінці зустрічі, на 77-й хвилині, під 77 номером на поле вийшов Гільєрме. У компенсований час футболіст, який через рік повернувся до «Динамо», взяв участь у блискучій атаці, але його передачу не спромігся замкнути Ярмоленко. Бажання у бразильців показати себе величезне, тепер важливо матеріалізувати його в забиті голи і здобуті для клубу перемоги.

Якби на останніх секундах четвертої компенсованої хвилини зустрічі м’яча було спрямовано на кілька сантиметрів нижче, Андрій Шевченко став би справжнім героєм сьогоднішнього вечора. На жаль, пробитий зі штрафного динамівським капітаном м’яч влучив у поперечину, а фінальний свисток арбітра пролунав за кілька миттєвостей пізніше. Склалося враження, якби в динамівців було ще часу на кілька атак, перемога цього вечора від господарів нікуди не втекла би. Але в результаті нульова нічия, третє місце в турнірній таблиці і відставання від лідера на п’ять очок.

ДИНАМО – ДНІПРО – 0:0

«Динамо»:
35.Коваль, 2.Данило Сильва, 17.Михалик, 6.Попов, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 9.Ярмоленко, 23.Єременко (36.Нінкович, 71), 20.Гусєв (77.Гільєрме, 77), 34.Хачеріді, 11.Андре (19.Гармаш, 46).

«Дніпро»: 32.Каніболоцький, 3.Лобжанідзе, 4.Кравченко, 5.Мандзюк, 9.Гоменюк (26.Калініченко, 61), 10.Коноплянка, 11.Селезньов (22.Гладкий, 46), 14.Чеберячко, 16.Русол – кап, 25.Холєк, 30.Шахов (28.Назаренко, 84).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер