»Динамо» - «Чорноморець» - 3:1. Майстри дальніх ударів

»Динамо» - «Чорноморець» - 3:1. Майстри дальніх ударів

Поєдинок «Динамо» з «Чорноморцем» став завершальним у 23-му турі чемпіонату України. Перед початком київського матчу найближчий переслідувач динамівців «Металіст» втратив очки, чим не забув скористатися «Шахтар». У результаті донеччани знову вийшли на друге місце, з відставанням у п’ятнадцять очок від «Динамо». У зустрічі з «Чорноморцем» команда Юрія Сьоміна оформила чергову перемогу 3:1. У дебюті зустрічі відзначився Несмачний, потім Бондаренко зрівняв рахунок, а потім за справу взялися майстри-дальнобійники. Півзахисники «Динамо» Кравченко й Алієв чудовими ударами з дальніх відстаней зняли всі питання щодо переможця зустрічі.

В нинішньому році динамівці в чемпіонаті йдуть без втрат, довівши серію переможних матчів до восьми. В часовому вимірі це складає п'ять місяців! До початку матчу з «Чорноморцем» мало хто сумнівався в перемозі «Динамо». Проте інтригу вніс Юрій Сьомін, який випустив на поле практично новий склад. Таке поєднання гравців на полі з'явилося вперше. Місце у воротах зайняв Шовковський, пара стоперів Юссуф-Асатіані, зліва в захисті Несмачний, справа – Мандзюк. Опорний півзахисник Гіоане, за фланги відповідали Нінкович (зліва) та Гусєв. На вістрі атаки вийшла пара Бангура-Ярмоленко, під якими розташувався креативний Кравченко.

Перший удар по воротах кіпера одеситів Ширяєва виявився результативним. Несмачний підключився до атаки, відібрав м'яча в суперника і, недовго думаючи, пробив із 22-х метрів. Удар в Андрія виявився несильним, проте траєкторія польоту м'яча ввела в оману воротаря. Набравши висоту, м'яч різко пішов донизу і приземлився якраз у «дев'ятку» воріт «Чорноморця». Такого початку зустрічі не чекала жодна з команд і до закінчення першого тайму на полі велася рівна гра, без небезпечних моментів. У динамівців не все виходило в атаці: багатьом футболістам не вистачає ігрової практики, плюс зіграність залишала бажати кращого.

Пожвавив гру м'яч Бондаренка на початку другого тайму. У Володимира вийшов блискучий за точністю удар у дальній кут – Шовковський, який витягнувся в стрибку, був безсилий дістати м'яча. Контрзаходи Юрія Сьоміна відбулися негайно. До Вукоєвича, який вийшов у перерві, приєдналася головна ударна сила команди – солодка парочка Алієв-Мілевський. Саша та Артем внесли спокій до гри, з'явився контроль м'яча, покращала атакувальна міць. Не обійшлося і без везіння. Спершу свій перший м'яч за «Динамо» забив Кравченко. Старанний півзахисник на замаху втік від опікуна і завдав потужного удару з 30-ти метрів. Воротар Ширяєв лише поглядом провів запущений прямо в «дев'ятку» м'яч. Через дюжину хвилин аналогічну процедуру виконав Алієв. Олександр із 22-х метрів зі штрафного не залишив шансів кіперу, який явно не був в ударі цього вечора.

Цікава боротьба розгорнулася в суперечці бомбардирів чемпіонату. Алієв в останніх трьох матчах забив чотири м'ячі і, довівши загальну кількість до дванадцяти, зрівнявся з Бангура. Ісмаель поки далекий від своїх найкращих кондицій, цього року він ще не забивав. На м'яч менше провели Ковпак з «Таврії» і Джексон з «Металіста». Включитися в суперечку найкращих голеадорів всі шанси має Мілевський, в активі якого на сьогоднішній день дев'ять м'ячів.

Перемігши в черговому турі чемпіонату, тепер всю увагу динамівці зосередять на Кубку УЄФА. В четвер на них чекає важкий матч проти французького «Парі Сен-Жермен».

ДИНАМО – ЧОРНОМОРЕЦЬ – 3:1 (1:0)

"Динамо":
1.Шовковський – кап, 4.Гіоане, 10.Бангура, 14.Кравченко, 20.Гусєв (25.Мілевський, 65), 26.Несмачний, 29.Мандзюк, 32.Асатіані, 36.Нінкович (5.Вукоєвич, 46), 40.Юссуф, 70.Ярмоленко (8.Алієв, 65).

"Чорноморець": 12.Ширяєв, 3.Мельник (39.Васін, 86), 5.Шандрук, 8.Бондаренко, 9.Левига, 10.Косирін – кап, 11.Нудний, 13.Белецький, 17.Політило (15.Луценко, 46), 18.Яценко, 37.Д.Гришко.

Голи: Несмачний (3), Кравченко (72), Алієв (85) – Бондаренко (58).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер