»Динамо» – «Бернлі» – 2:1. Вольова перемога

На контрольний матч проти англійського «Бернлі» всі очікували з особливим інтересом, адже в суперниках у динамівців був представник одного з найсильніших європейських чемпіонатів. Поєдинок проходив за важких погодних умов, із безліччю силової боротьби, і в такій грі сильнішими усе ж таки виявилися підопічні Валерія Газзаєва.

Вчорашньому матеріалу про тренувальний день ми дали заголовок «Розминка перед битвою», припускаючи, що матч із «Бернлі» складатиметься непросто. Все ж таки, у суперника чемпіонат в самому розпалі і команда перебуває в ігровому тонусі, а «Динамо» лише проводить планомірну підготовку, офіційна ж частина сезону в Україні поновиться лише за два тижні. Своє слово «сказала» і погода, яка вирішила рясно полити дощем усіх присутніх, – і учасників, і глядачів, переважко українців, які емігрували до Португалії.

У звітному поєдинку наставник «Динамо» Валерій Газзаєв дещо змінив тактичну схему. Місце у воротах зайняв Бойко, лінію захисту склали Єременко, Алмейда, Юссуф і Маграо, зупиняти атаки суперника в центрі поля були покликані Михалик і Вукоєвич, творча функція була покладена на тріо Шевченко-Мілевський-Ярмоленко, а на вістря атаки висувався Кравець. Як і проти «Портімоненсе», не зміг взяти участь у матчі Нінкович, до якого приєднався Хачеріді, – в обох футболістів мікроушкодження.

Команди дуже жваво почали матч. Утім, розмокле від дощу поле доволі часто ставало на заваді для творчої гри. За такого розвитку подій більш вдалими виявилися англійці. На 19-й хвилині центральні захисники не розібралися, кому накривати Маккенна, а футболіст «Бернлі» прийняв м’яча, скинув його грудьми собі під удар, і з лінії штрафного майданчика відправив сферу у протихід Бойку. Денис, хоч і дотягнувся до м’яча, ліквідувати загрозу так і не зміг.

Повівши в рахунку, футболісти «Бернлі» продовжували грати у свій футбол, діючи достатньо жорстко і не цяцькуючись із нашими хлопцями. Після закінчення півгодини гри підопічні Валерія Газзаєва зрівняли рахунок, але арбітр зафіксував офсайд в Алмейди. Бразилець особливо не переймався із цього приводу, і за десять хвилин повторив свій «трюк», замкнувши подачу Маграо з кутового. Не дозволивши супернику схаменутися, «Динамо» провело і другий м’яч. Шевченко втік від опонента на правому краю штрафного майданчика і виконав простріл уздовж лінії воріт. Воротар намагався перехопити м’яча, але лише зачепив його, а Кравець у боротьбі із захисником все ж таки переправив сферу до сітки воріт.

У другому таймі, хоч і не було забитих м’ячів, нечисленні глядачі також не нудьгували. Моменти створювалися біля обох воріт достатньо регулярно, але кожного разу не вистачало завершального точного удару. В «Динамо» хороші моменти були у Зозулі, Шевченка, Мілевського – поганою була або точність, або блискуче діяв голкіпер. «Бернлі» також не відсиджувався в захисті. Особливо активним був Німані, який двічі турбував дальніми ударами Бойка, але Денис не був налаштований пропускати сьогодні більше одного м’яча.

Таким чином, проявивши характер, «Динамо» вирвало перемогу в непростому поєдинку, а показана гра продемонструвала – команда перебуває в хорошій ігровій і фізичній формі. Що і зможе довести в останньому контрольному матчі, проти чемпіона Польщі – краківської «Вісли».

«Динамо» – «Бернлі» – 2:1 (2:1).

«Динамо»:
Бойко, Єременко (Бетао, 46), Алмейда, Юссуф, Маграо, Вукоєвич (Ель Каддурі, 46), Михалик, Шевченко (Несмачний, 74), Мілевський (Гармаш, 74), Ярмоленко (Гусєв, 67), Кравець (Зозуля, 46).

«Бернлі»:
Уївер (Пенні, 61), Кальвенес (Едгар, 46), Дафф, Екерслі, Джордан, Корк, Маккенн (Бікей, 46), Патерсон (Іглз, 46), Блейк, Німані, Томпсон (Елліотт, 58).

Голи: Алмейда (40), Кравець (44) – Маккенн (19).

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Фаро (Португалія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер