»Динамо» – «Брага» – 1:1. Усе вирішиться в Португалії

»Динамо» – «Брага» – 1:1. Усе вирішиться в Португалії

У першому матчі 1/4 фіналу Ліги Європи «Динамо» на своєму полі не змогло перемогти «Брагу». Поєдинок завершився внічию 1:1. Обидва м’ячі було забито на початку першого тайму. Спочатку Ярмоленко ударом головою замкнув подачу з флангу Гусєва, а трохи пізніше автор голевої передачі після подачі кутового зрізав м’яча у свої ворота. Динамівці до перерви мали безперечну перевагу, проте втілити її в забиті м’ячі так і не спромоглися. У другому таймі більше атакувала «Брага».

За винятком пропущеного м’яча, за перший тайм динамівці заслужили на високу оцінку. Обидві команди приблизно однаковий час володіли ініціативою, проте моменти виникали біля одних воріт. Рахунок у матчі господарі відкрили вже на 6-й хвилині. Гусєв класно увійшов до штрафного майданчика, обвів захисника та блискуче подав на дальній кут воротарської площі. Високий Ярмоленко виграв боротьбу та головою спрямував м’яча під поперечину. Ось тут би додати обертів, притиснути португальців, які злегка розгубилися, до воріт, забити такі потрібні м’ячі… Гол динамівці забили, на жаль, у свої ворота. У рідкісному контрвипаді «Брага» заробила кутовий, при подачі якого Олег Гусєв зрізав м’яча до своїх воріт.

Нічийний рахунок аж ніяк не влаштовував динамівців, відповідно до тактики, успішно апробованої в двохматчевій дуелі з «МанСіті», які бажали досягти в рідних стінах комфортної переваги. Моментів для взяття воріт Артура було створено достатньо. Кравець ледь не вийшов віч-на-віч із кіпером, Мілевський неточно пробив із десятьох метрів, удар головою Кравця парирував воротар, багатоходова атака завершилася ударом Ярмоленка з кількох метрів вище за поперечину... Футболісти «Браги» грали достатньо просто та грамотно, великими силами захищаючись та за допомогою короткого пасу переходячи до атаки. До перерви небезпечних моментів біля воріт Шовковського створено не було.

Кардинально інший малюнок гри глядачі, які повністю заповнили стадіон імені Лобановського, побачили після перерви. «Динамо» був покликаний підсилити Шевченко, який замінив Кравця. Проте органічно увійти до гри Андрію не вдалося. Провівши шістнадцять хвилин, нападник заробив два попередження, достроково залишивши поле. Рішення арбітра залишити динамівців завершувати матч у меншості виглядало як мінімум суперечливо. Дії Шевченка аж ніяк не заслуговували на таке жорстке покарання, особливо в другому епізоді, коли за гамору трибун форвард не почув свисток арбітра та пробив по воротах. Граючи у більшості «Брага» повністю заволоділа ініціативою. До ударів по воротах атаки португальців доходили рідко, проте позбавивши динамівців м’яча, набагато легше стало довести матч до вигідного для себе рахунку.

Питання про переможця пари відкладено до наступного тижня. «Брага» вчергове довела серйозність претензій у єврокубках, добре відлагоджену та тактично грамотну гру. Є козирі й у колоді «Динамо». Головне, наступного четверга вміло ними скористатися.

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ДИНАМО – БРАГА – 1:1 (1:1)

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 20.Гусєв, 22.Кравець (7.Шевченко, 46), 23.Єременко, 34.Хачеріді, 37.Юссуф.

«Брага»: 1.Артур, 3.Паулао (27.Куштодіу, 46), 4.Кака, 15.Мігель Гарсія, 28.Сильвіу, 25.Саліно (8.Моссоро, 74), 30.Алан, 45.Угу Віана, 88.Вандіньо – кап, 9.Паулу Сезар, 18.Ліма (19.Мейонг, 83).

Голи: Ярмоленко (6) – Гусєв (13, автогол).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер