Чотири в чужі, один у свої... «Динамо» у півфіналі!

Чотири в чужі, один у свої... «Динамо» у півфіналі!

Відкладати питання щодо переможця в чвертьфіналі Кубка України динамівці просто не мали права. Враховуючи насичений календар на фініші футбольного року, додатковий (у разі нічиєї) поєдинок ніяк не входив у календарні плани киян, для яких головним завданням у цей період є успішний виступ у Лізі чемпіонів. В Алчевську сюрприз не стався – ще в першому таймі, забивши три м'ячі, «Динамо» зняло всі питання про переможця пари. Після перерви команди обмінялися результативними ударами. Перемігши 4:1, «Динамо» вийшло до півфіналу Кубка України. Поєдинки цієї стадії і фінал відбудуться навесні.

Юрій Сьомін, як і в попередньому виїзному кубковому поєдинку проти «Олкома», довірив керувати колективом своєму асистенту – Олегу Лужному. Як і в Мелітополі, команда повністю домінувала на полі і забила чотири м'ячі, що сповна відображають співвідношення сил на полі. Пропущений м'яч виглядав нелогічно – за весь матч господарі не завдали жодного удару по воротах Луценка. А от Саблич, невинно скинувши м'яча на голкіпера, щоб той вибив кулю подалі, мимоволі записав на табло своє прізвище. Луценко було замахнувся вибити м'яч у поле, але шкіряна сфера за мить до цього вдарившись у купину, змінила напрям і підступно застрибала в гостьові ворота. Зізнатися, в цей момент Тараса стало шкода. Наскільки сумлінно і відповідально людина працює на тренуваннях, всією душею переживаючи за справу і рідну команду, і наскільки не щастить йому в нинішньому сезоні. Останній вихід в основі голкіпера, датований початком серпня в домашній грі з «Дрогедою», яка ледь не стала фатальною. Час Тарасу в церкву сходити, свічку поставити.

Головними дійовими особами «Динамо» в атаці стало тріо Чернат-Зозуля-Ярмоленко. Флорин, як у найкращі роки, був основною фігурою в центрі поля. Не боявся обводити, пробивати по воротах. Використовуючи перевагу в техніці, румун інколи просто-таки грався з опікуном. Особливо ефектно виглядав його пас п'ятою на Ярмоленка. Лише реакція воротаря завадила Андрію завершити цю незрівнянну комбінацію. Два м'ячі Чернат забив ударами з-за меж штрафного майданчика. Другий герой вечора – Ярмоленко – спершу ударом у дальній кут завершив фланговий прохід, а потім головою замкнув навіс Зозулі. У кубковому реєстрі бомбардирів Ярмоленко з п'ятьма м'ячами вийшов у лідери. На один гол менше в олкомовця Дудченка, нападника «Динамо» з грудня нинішнього року.

З поверненням до складу першої команди можна привітати Корреа і Гусєва. Помітно, наскільки важко йде гра в матчах такого рівня після піврічної перерви. Карлос і Олег зайняли звичні позиції на полі і виконали непоганий об'єм роботи. З гри хлопці не випадали, а Корреа встиг кілька разів небезпечно пробити з-за меж штрафного майданчика. Головне, що футболісти знову в грі і тепер претендуватимуть на місце в стартовому складі.

Тепер про сумне. Ні, не про пропущений м'яч, його можна списати на форс-мажорну обставину. Чергове підключення до атаки в середині другого тайму виявилося останнім в матчі для Олександра Романчука. Захисник Назаренко в брутальному підкаті, перериваючи прохід захисника, в'їхав йому в ногу, за що відразу ж був вилучений. Але Олександру від цього не легше. Медобстеження динамівець пройде після повернення до Києва, а попередній діагноз – перелом. От так, тільки відновившись після ще однієї важкої травми...

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер