»Динамо» - «Арсенал» - 3:0. Алієв «стріляє» без промаху

»Динамо» - «Арсенал» - 3:0. Алієв «стріляє» без промаху

Поєдинок столичних «Динамо» та «Арсенала» став останнім у 21 турі чемпіонату України. Команди вирішують різні турнірні завдання – «Динамо» впевненими кроками йде до чергового чемпіонства, а «каноніри», залишаючи примарні шанси на потрапляння до зони Кубка УЄФА, є твердими середняками ліги. На жаль, протистояння київських команд не викликало в місті належного інтересу. Мокрий сніг і холодний вітер в перший робочий день тижня змусили шанувальників футболу віддати перевагу на користь телетрансляції.

Вперше в нинішньому році в стартовому складі «Динамо» вийшов Олександр Шовковський. Богуш отримав від тренерського штабу день відпочинку, провівши його на лаві запасних. Загалом Юрій Сьомін випустив перевірених виконавців: лінію захисту склали (зліва направо) Ель Каддурі, Михалик, Саблич, Бетао, опорний півзахисник Вукоєвич, плеймейкер Алієв, за фланги в середній лінії поля відповідали Нінкович (зліва) та Корреа (справа). Завершувати зусилля партнерів була покликана пара нападників Мілевський – Кравець. Додамо, що «Арсенал» в ролі капітана на поле вивів екс-воротар «Динамо» Віталій Рева. Орендовані в «Дінамо» Єщенко та Лисенко в заявку внесені не були.

Динамівці, не відкладаючи справу, з перших хвилин узялися за справу. Заволодівши територіальною перевагою, чи не перший удар у рамку воріт виявився результативним. Алієв подав зі штрафного, Рева кулаком незграбно намагався вибити м’яча, але прямо на Кравця, який коліном переправив його у ворота. «Каноніри», які очевидно розраховували на безголеву нічию, були вимушені йти до атаки, а відповідно – оголяти тили. Кілька ударів номінальним гостям завдати вдалося, найнебезпечніший з яких – Ролана Гусєва, з кута воротарського майданчика – заблокував Ель Каддурі. Відповідь динамівців, що стала справжньою прикрасою матчу, сталася негайно. Алієв підхопив м’яча в центрі поля, зважившись на удар з 25-ти метрів. Немов з гармати випущений м’яч у польоті кілька разів змінював напрям, зменшуючи шанси Реви на порятунок з наближенням до кута воріт. Цікаво, що забитий м'яч не викликав радісних емоцій в Олександра. На відміну від глядачів, які аплодуючи смакували повтор фантастичного удару Алієва на табло стадіону.

Все більше часу на футбольному полі довіряє Юрій Сьомін Олегу Гусєву. В грі з «Металістом» Олег вийшов у другому таймі й помітно пожвавив гру, вніс чималий внесок до підсумкової перемоги. Сьогодні Олег вийшов у перерві й упевнено виглядав на звичному правому фланзі. Шкода тільки, відзначитися забитим м'ячем Олегу ніяк не вдається. Також на чверть години на поле вийшов Айїла Юссуф. Тренер неквапом підпускає до гри колишніх лідерів, які тільки відновилися після важких травм.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Обидві команди не затримувалися в центрі поля, давали один одному створювати й атакувати. Маючи в розпорядженні футболістів найвищого класу, в динамівців це виходило значно краще. В «Арсенала» можна відзначити неточні удари Жоземара і Хомина, а також гол Мазилу, який було забито з положення «поза грою». Прикрасою другої половини зустрічі знову став удар Алієва. Причому точного удару з лінії штрафного майданчика плеймейкер завдав лівою ногою, що раніше зустрічалося вкрай рідко. На виправдання Реви потрібно відзначити, що в польоті м’яч зачепив захисника і змінив напрям, влетівши у протилежний від передбачуваного кут.

Наприкінці зустрічі, незважаючи на більш ніж переконливий рахунок, динамівці активно атакували і могли ще неодноразово забити. Дуже старався Кравець, Гусєв, Єременко, був момент в Алієва зробити хет-трик. 3:0 – логічна перемога «Динамо», яке за всіма статтями перевершило суперника. Зберігши дванадцятиочковий відрив від «Шахтаря», команда Юрія Сьоміна зробила ще один крок до чемпіонського титулу.

ДИНАМО – АРСЕНАЛ – 3:0 (2:0)

"Динамо": 1.Шовковський – кап, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Саблич, 7.Корреа (20.О.Гусєв, 46), 8.Алієв, 17.Михалик, 22.Кравець, 25.Милевський (40.Юссуф, 77), 30.Ель Каддурі, 36.Нінкович (11.Єременко, 64).

"Арсенал":
1.Рева – кап, 4.Симоненко (2.Старгородський, 74), 5.Шершун, 6.Кузнєцов, 7.Мазилу, 8.Р.Гусєв (35.Іващенко, 65), 9.Закарлюка, 11.Жоземар, 16.Євсеєв, 33.Хомин, 39.Матюхин.

Голи: Кравець (21), Алієв (35, 71).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер