»Динамо» та adidas: робота на загальний успіх

»Динамо» та adidas: робота на загальний успіх

Сьогодні в конференц-залі стадіону «Динамо» було презентовано новий комплект форми для виїзних матчів на сезон 2009/2010 років. З цієї нагоди було зібрано прес-конференцію, в якій взяли участь генеральний директор ФК «Динамо» (Київ) Резо Чохонелідзе, регіональний директор ДП «Адідас-Україна» Ніколас Штегельманн і головний тренер команди Валерій Газзаєв. Спершу офіційні особи звернулися до журналістів зі вступним словом.

- Дуже приємно, що ми продовжуємо співробітництво з adidas, – узяв слово генеральний директор «Динамо». – Вже 13 років «Динамо» і Адідас щільно і плідно співпрацюють. В екіпіровці adidas «Динамо» досягало великих успіхів – як у внутрішніх, так і в європейських турнірах. adidas розробляє максимально зручну форму для наших футболістів, і я думаю, що співпраця буде продовжуватися. Сподіваюся, що в новій формі в майбутньому футболісти нашого клубу досягатимуть ще більших успіхів.

- Минулого року ми також зустрічалися тут, коли представляли комплект домашньої екіпіровки «Динамо», – нагадав пан Штегельманн. – Сьогодні ми презентуємо виїзний комплект на сезон 2009/2010 років. Перед входом до конференц-зали ви мали можливість бачити екземпляри динамівських футболок минулих колекцій. Ми намагалися врахувати всі недоліки минулих колекцій, і зробити її максимально комфортною і зручною для футболістів «Динамо». Сподіваємося, що цього сезону команда успішно гратиме як вдома, так і на виїзді.

- Справді, фірма adidas – одна з найкращих, якщо не найкраща фірма в світі, оскільки впродовж десятків років підтримує свою стабільність на найвищому рівні, - підтвердив високу якість екіпіровки adidas Валерій Георгійович. – Саме тому багато провідних клубів і світових національних збірних грають саме в adidas. Як спортсмен можу абсолютно точно сказати, що adidas виробляє найкращі в світі бутси. Мої слова підтверджує той факт, що відсотків 80 нинішніх футболістів грають саме в adidas.

Ми сподіваємося на подальшу щільну співпрацю. Але межі досконалості немає. аdidas має робити екіпіровку ще якіснішою, щоб нас все влаштовувало, а ми, в свою чергу, будемо давати результат.

Після цього під спалахи фотокамер до конференц-зали увійшли футболісти: Станіслав Богуш представив комплект форми для воротарів, а Артем Мілевський, Огнєн Вукоєвич, Сергій Кравченко і Роман Зозуля – для польових гравців (як із коротким, так і з довгим рукавами). Попозувавши для теле- і фотокореспондентів, гравці залишили приміщення, а учасники прес-конференції відповіли на питання журналістів.

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Валерію Георгійовичу, чи була у вашій кар’єрі – як гравця, так і тренера – така ситуація, що спонсор буквально зобов’язував обіграти певну команду, оскільки вона одягнена в екіпіровку фірми-конкурента?


- Я так вважаю, що коли підписується контракт, то подібні речі мають у ньому прописуватися. І певні бонуси, звичайно, клубу мають виплачуватися. Проте, за моєї пам’яті такого ніколи не було. Обов’язкові ж заохочувальні бонуси передбачаються в разі перемоги в національному чи європейському турнірі.

- У своїй кар’єрі ви побачили багато команд і, відповідно, різні екіпіровки. Відкинувши всі переваги, форма якого клубу візуально справила на вас найбільше враження?

- Складно сказати щодо візуального сприйняття. Але можу сказати, що окрім червоної форми, всі інші були достатньо хорошими (сміх у залі).

- За часів Союзу вам доводилося заклеювати емблему adidas?


- Звичайно. Політика держави зобов’язувала… Причому не тільки заклеювали емблеми на футболках, але й на бутсах доводилося замазувати смуги чорною фарбою.

- Чи не пред’являє компанія претензій у зв’язку з тим, що багато футболістів грають не у взутті adidas?

- У кожного гравця може бути персональний контракт. Якщо adidas запропонує нашим футболістам підписати подібні угоди в індивідуальному порядку, в такому разі вони зобов’язані будуть грати виключно в бутсах adidas. Інакше кожен має право грати в тих бутсах, які йому подобаються.

* * *

Ніколас ШТЕГЕЛЬМАНН, регіональний представник ДП «Адідас-Україна»:

- В світі є два найбільш популярних бренди – це «Кока-Кола» і adidas. Наскільки ви погоджуєтеся з цим твердженням?


- Я був би дуже радий, якби бренд adidas досягнув такої ж популярності, як і «Кока-Кола». Правда, «Кока-Кола» – це найвідоміший і найпопулярніший бренд у світі. adidas входить до десятки найбільш популярних, щоправда, ми розташувалися не на другому місці.

- Коли з’явиться у продажу нова форма?

- Комплект нової форми вже можна придбати у фірмових магазинах adidas.

- Сьогодні була представлена тільки виїзна форма. Коли можна чекати на презентацію домашньої екіпіровки?

- За умовами контракту, щороку ми чергуємо випуск нових колекцій домашньої та виїзної форми. Минулого року ми презентували екіпіровку для домашніх матчів, у нинішньому черга виїзного комплекту.

- Чому виїзний комплект форми на майбутній сезон презентується після двох турів національної першості?

- Презентація нової екіпіровки проходить якраз перед першим виїзним матчем «Динамо» в сезоні. Та й липень – місяць відпусток, тому зараз, наприкінці місяця, найкращий час для подібного заходу.

- Які українські клуби грають в екіпіровці adidas?


- Серед наших партнерів шість клубів, що представляють українську Прем’єр-лігу – окрім «Динамо», це «Металіст» (Харків), «Ворскла» (Полтава), «Металург» (Запоріжжя), «Таврія» (Сімферополь) та «Іллічівець» (Маріуполь). Втім, хочу відзначити, що «Динамо» входить до категорії «А» – тобто до числа 24 європейських клубів, які екіпірує наша фірма.

- adidas – лідер на спортивному світовому ринку. Хто є вашим головним конкурентом?

- Правда, ми є лідерами у своєму сегменті, а от друге місце втримує компанія Nike. І на даний момент це наш головний конкурент.

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер