»Динамо» – «Аякс»: шість арбітрів зі Швейцарії

»Динамо» – «Аякс»: шість арбітрів зі Швейцарії

Стала відома бригада арбітрів, яка буде обслуговувати перший поєдинок раунду плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА між «Динамо» та амстердамським «Аяксом». Відзначаємо, що в нинішньому сезоні експеримент із шістьма арбітрами поширюється і на матчі Ліги чемпіонів УЄФА.

У вівторок на поле стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського команди виведе арбітр зі Швейцарії Массимо Бусакка (Massimo Busacca). Майбутній арбітр народився 6 лютого 1969 року в містечку Беллінцона. В юні роки Бусакка грав на аматорському рівні за команду «Тицино», а з 1990 року вирішив займатися арбітражем. Доволі швидко досягнувши успіху в новій справі, у 1996 році Массимо став арбітром вищого дивізіону Швейцарії, а трьома роками пізніше отримав статус ФІФА.

Массимо Бусакка є одним із найавторитетніших арбітрів Європи, на його рахунку фінали Кубка УЄФА 2007 року («Еспаньйол» – «Севілья») та Ліги чемпіонів 2009 року («Барселона» – «Манчестер Юнайтед»), а також робота на чемпіонатах світу 2006 і 2010 років та Євро-2008. За більш ніж десятирічну міжнародну кар’єру шляхи швейцарського арбітра та «Динамо» перетиналися лише одного разу, та й не в рамках єврокубків. Узимку 2008 року Бусакка обслуговував фінал Кубка Першого каналу, який проходив в Ізраїлі, в якому «Динамо» у драматичному матчі в серії пенальті переграло донецький «Шахтар».

Асистентами арбітра будуть співвітчизники головного рефері – Франческо Бураджина (Francesco Buragina) та Мануель Наварро (Manuel Navarro). Спостерігати за перипетіями матчу з-за воріт будуть Жером Лаперрьє (Jerome Laperriere) та Даніель Вермелінгер (Daniel Wermelinger). Функції резервного арбітра виконає Ален Бьєрі (Alain Bieri).

За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА Давид Петріашвілі (David Petriashvili) з Грузії, а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА Огуз Сарван (Oguz Sarvan), який представляє Туреччину.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер