»Дніпро» – «Динамо» – 1:0. Тримайте Коноплянку

»Дніпро» – «Динамо» – 1:0. Тримайте Коноплянку

Матчі команд із квартету лідерів українського чемпіонату завжди викликають підвищений інтерес. Не стала виключенням звітна зустріч, що подарувала глядачам напружену боротьбу з першої до останньої хвилини та лише один забитий м'яч. На жаль, влетів він у ворота Олександра Шовковського. У Дніпропетровську «Динамо» зазнало четвертої поразки в чемпіонаті.

«Динамо» нинішнього року проводить уже сьомий матч, тоді як «Дніпро» лише третій. Можливо, саме свіжості й нових емоцій не вистачило команді Юрія Сьоміна у Дніпропетровську. Проти «Динамо» вийшов добре мотивований, достатньо зіграний колектив, який за підтримки тридцяти тисяч глядачів більшу частину часу контролював гру, а за необхідності грамотно оборонявся.

Стартовий склад «Динамо» в порівнянні із зустріччю в Манчестері не змінився. Єдине, в запасі опинилися Кравець та Хачеріді, на відсутність яких Сьомін нарікав кількома днями раніше. Гра пройшла за невеликої територіальної переваги дніпрян, які бажали реабілітуватися за дві поспіль нічиї в матчах нинішнього року. Найнебезпечніший момент у першому таймі був у «Динамо». Ярмоленко втік від опікуна та з п'ятнадцяти метрів пробив – Лаштувка м'яча парирував. Момент мав продовження, але в ньому Андрію, який у цьому матчі діяв на вістрі атаки, після передачі Шевченка влучно пробити завадив захисник.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Найактивнішим у складі господарів був півзахисник Коноплянка, який буквально розтерзав рейдами до штрафного майданчика часто опікаючого його Данило Сильву. Не завжди бразилець виходив переможцем єдиноборств, що багато в чому зумовило результат зустрічі. Саме блискучі дії Коноплянки та його ідеальний за точністю пас на дальній кут воротарського майданчика, звідки влучно пробив Стрініч, стали кульмінацією атаки із забитим м'ячем. До честі дніпрян, повівши в рахунку, вони не розлучилися з м'ячем, а багато атакували та пробивали по воротах. Динамівці, яких був покликаний підсилити Олександр Алієв, який повернувся після річних мандрів по Росії, взяти під контроль гру та створити реальні гольові моменти так і не спромоглися. Хороший момент був у Гусєва, який метрів із двадцяти пробив у воротаря, після подачі з кутового, коли на виході невпевнено зіграв Лаштувка.

Атакуючи, динамівці були вимушені залишати великі сили в захисті, пам'ятаючи про швидкі контратаки дніпрян. Традиційно головну зброю киян цього разу дуже вміло використали підопічні Рамоса. Поразка 0:1, відставання «Динамо» від «Шахтаря» знову досягло 12 очок…

 

ДНІПРО – ДИНАМО – 1:0 (0:0).

«Дніпро»: 27.Лаштувка, 2.Інкум, 4.Кравченко, 5.Мандзюк, 8.Жуліано, 10.Коноплянка (28.Назаренко, 80), 14.Чеберячко, 17.Стрініч (18.Феррейра, 76), 19.Денисов, 22.Гладкий (30.Шахов, 90+1), 29.Ротань – кап.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (22.Кравець, 81), 9.Ярмоленко, 20.Гусєв, 23.Єременко, 36.Нінкович (8.Алієв, 54), 37.Юссуф, 44.Алмейда.

Гол: Стрініч (51).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер