«Дніпро» - «Динамо»: передматчева цифрова карусель

«Дніпро» - «Динамо»: передматчева цифрова карусель

Загальні показники

У чемпіонатах України «Динамо» та «Дніпро» зіграли між собою 45 матчі. 29 перемог у цих матчах на рахунку «Динамо», сім разів вигравав «Дніпро», ще дев’ять зустрічей завершилися внічию. За різницею забитих та пропущених м'ячів значна перевага на боці «Динамо» – 81:36.

Однак цього сезону жодна з команд не має великої переваги – обидві борються за чемпіонство. Зустрічаються сусіди по турнірній таблиці, третя та друга команди чемпіонату станом на даний момент, тому нас чекає справжній «матч за шість очок».

У 18-ти матчах «Дніпро» здобув  11 перемог, п’ять нічиїх та двічі поступилось. В активі динамівців на одну перемогу більше, але і поразок на дві більше, у той час як нічиїх на дві менше. До того ж, «Динамо» провело на одну гру більше.

Команда Олега Блохіна має трохи кращу різницю м’ячів (40:20; +20) у порівнянні з командою Хуанде Рамоса (35:18; +17).

Команда з Дніпропетровська пропустила 18 м’ячів у 18-ти матчах, тобто у середньому рівно один м’яч за одну гру. Динамівці мають трохи гірший показник – 20 пропущених м’ячів у 19-ти матчах.

Більше того, дніпропетровці не пропустили жодного м’яча у двох стартових весняних турах. При цьому «Дніпро» посідає лише четверте місце серед кращих захистів Прем’єр-ліги. Тож поглянемо на персоналії.

Господарі vs гості

За кількістю та відсотком набраних очок на своєму полі «Дніпро» посідає лише четверту сходинку (67%). Відсоток перемог нічиїх та поразок розподіляється наступним чином: 60-20-20. Середня кількість голів за гру – 1,8 забито та 0,9 пропущено.

«Динамо» зі свого боку у цьому сезоні є більш «домашньою» командою, аніж гостьовою. Лише 53% набраних очок на виїзді (четверте місце за цим показником) та 50% перемог. Перемоги нічиї та поразки у відсотковому співвідношенні – 50-10-40. Голи у середньому – 1,5 за гру забито, стільки ж пропущено.

У десяти домашніх поєдинках футболістам «Дніпра» було пред’явлено 19 жовтих карток та жодної червоної. Динамівці на виїзді порушували правила частіше – за ті ж десять ігор 26 футболістів попереджено і одного вилучено.

«Динамо» на виїзді не щастить із пенальті. З двох назначених одинадцятиметрових у ворота «біло-синіх» обидва було реалізовано, у той час як динамівці єдину свою нагоду змарнували. Гравці «Дніпро» на своєму полі реалізували єдиний 11-метровий, у той час як у їх ворота пенальті не призначались.

З-поміж усіх команд Прем’єр-ліги підопічні Рамоса на своєму полі завдали найбільше ударів по воротах суперників (145), щоправда точність влучань цих ударів у площину воріт не найкраща (72 або 49,7%).

Щодо динамівців, менше за них ударів по воротах у виїзних матчах має тільки «Металіст» (показник «Динамо» - 77 ударів, 7,7 у середньому за матч – найменший результат у лізі). Проте відсоток влучань у площину  є найкращим у лізі – 55,8% (43 удари в площину). Відсоток реалізованих ударів, тобто таких, які завершилися голами, від загальної кількості також найкращий у лізі – 19,5%.

На своєму полі гравці «Дніпра» виконали 55 кутових, їхні суперники – 38. Динамівці у гостях подавали кутові 33 рази (менше тільки «Шахтар» - 23!), біля їх воріт кутові призначалися 41 раз.

Персоналії

Безперечно, велика заслуга у малій кількості пропущених м’ячів орендованого динамівського голкіпера Дениса Бойко,який повністю відіграв усі 19 матчів «Дніпра», включаючи анульовану гру з «Арсеналом».

У динамівців набагато більший вибір голкіперів. У осінній частині першості усі матчі між собою поділили Максим Коваль (11) та Олександр Шовковський (8). Але у зв’язку з травмою капітана у весняних матчах пост номер один зараз довірено Олександру Рибці, який повернувся до свого рідного клубу. Він грав у перших двох весняних турах і дуже ймовірно гратиме у третьому.

Із захисників «Дніпра» найбільше матчів провели Ондржей Мазух (17), Іван Стринич (17), Євген Чеберячко (16), Артем Федецький (13) та Віталій Мандзюк (12).

«Динамо» перед важливими поєдинками втратило захисника, що провів більше матчів за інших – Євгена Хачеріді (17). Зараз тренерський штаб розраховує на Александара Драговича (15), Данило Сильву та Євгена Макаренко (по 12), а також Домагоя Віду (8).

Серед півзахисників «Дніпра» найбільшу кількість матчів провели Євген Коноплянка (18), капітан команди Руслан Ротань (17), а також Джаба Канкава (16) та Віктор Жуліано (14).

У «Динамо» є одразу три основних атакуючих півзахисники – Олег Гусєв та Джермейн Ленс, які взяли участь в усіх 20-ти поєдинках, а також Андрій Ярмоленко (18), що пропустив одну гру через травму, а іншу – через дискваліфікацію. Також часто грають у цьому сезоні Юнес Беланда (17), Лукман Аруна (16), Мігел (15). Рідше з’являлись на полі Огнен Вукоєвич (11), Роман Безус (11) та Сергій Сидорчук (8). Нарешті оговтався після важкої травми Денис Гармаш (4).

Хуанде Рамос часто випускає одразу двох номінальних форвардів, тому кожен з них має достатню кількість ігрового часу. Найбільше матчів провели Матеус та Євген Селезньов (по 19), далі йдуть Роман Зозуля (15) та Нікола Калініч (14).

«Динамо» грає переважно за схемою у одного форварда, роль якого почергово відводиться Дьємерсі Мбокані (19) та Брауну Ідейє (11).

Найкращим бомбардиром «Дніпра» є Євген Селезньов, на рахунку якого десять точних вистрілів (один з пенальті) у 19-ти матчах. Далі йдуть Зозуля та Коноплянка, які забили по шість голів у цьому сезоні. Найкращий бомбардир «Динамо», Дьємерсі Мбокані, із 11-ма м’ячами випереджає їх усіх. Трохи поступається Селезньову за кількістю голів у ПЛ Ярмоленко – дев’ять.

Мбокані далеко попереду і за системою гол+пас із 19-ма балами (11+8). Найкращий у «Дніпра» - Селезньов – має лише 11 пунктів (10+1). Далі йдуть Ярмоленко (10, 9+1), Ротань (10, при чому усі 10 – асисти) і Коноплянка (9, 6+3).

Динамівці у «Дніпрі»

Зазначимо, що абсолютним лідером за кількістю ігрового часу в нинішньому сезоні Прем’єр-ліги є орендований у «Динамо» голкіпер «Дніпра» Денис Бойко (1,710 хвилин).

Окрім Бойка за основний склад «Дніпра» грає ще декілька гравців, які свого часу захищали кольори «Динамо».

Безперечним лідером та капітаном команди є екс-динамівець Руслан Ротань, який наразі являється  найкращим асистентом Прем’єр-ліги з показником у десять гольових пасів.

Колишній форвард «Динамо» Роман Зозуля забив у цьому сезоні Прем’єр-ліги шість голів, з яких найважливішими є два у ворота донецького «Шахтаря».

Гірші справи у Сергія Кравченка, який взяв участь лише у п’яти матчах «Дніпра» у чемпіонаті.

«Дніпро-Арена»

Середня відвідуваність домашньої арени «Дніпра» у цьому сезоні становить 16,772 глядачі. Безперечно, у матчі «Дніпра» та «Динамо» цей показник буде значно вищим. Максимальна місткість стадіону складає 31,003 глядачі.

На сьогоднішній день найбільш резонансними матчами цього сезону на «Дніпро-Арені» були поєдинки «Дніпро» - «Шахтар» (29,082) та «Дніпро» - «Металіст» (27,739).

Минулого сезону на матчі «Дніпра» та «Динамо» у Дніпропетровську був майже аншлаг (30,093).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер