»Дніпро» – «Динамо»: як це було

»Дніпро» – «Динамо»: як це було

«Динамо» та «Дніпро» брали участь у всіх чемпіонатах України з часу оголошення незалежності. За цей час команди провели 39 матчів. Перевага за динамівцями (26 перемог, вісім нічиїх та п’ять поразок, різниця м’ячів – 71:33), але «Дніпро» завжди був і залишається непростим суперником для киян. Що й доводять матчі останніх років, в яких дніпропетровцям раз по раз вдається псувати нерви нашій команді, відбираючи дорогоцінні очки.

Загалом у Дніпропетровську «Динамо» та «Дніпро» провели 19 поєдинків, в яких 12 разів святкували успіх динамівці, п’ять разів фіксувалася нічию та двічі на свій рахунок перемоги записували дніпропетровці (різниця м’ячів – 11:31 на користь «Динамо»). Найпопулярніший рахунок протистояння – перемога однієї з команд із рахунком 2:0, яка фіксувалася вісім разів.

Найкращим бомбардиром «Динамо» в матчах із «Дніпром» є Андрій Шевченко, який влітку 2009 року повернувся до Києва після десяти років виступів у «Мілані» та «Челсі». Його показник у шість забитих м’ячів ніхто з динамівців поки що перевершити не може.

У «Дніпра» найвлучніший стрілець із трьома голами – Олег Венглинський, який у різний час захищав кольори «Динамо» та «Дніпра», та відзначався як у воротах дніпропетровців, так і у воротах киян.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер