Дмитро РИЖУК: «Якщо переможемо, будуть шанси «зачепитися» за перше місце»

Дмитро РИЖУК: «Якщо переможемо, будуть шанси «зачепитися» за перше місце»

У виїзному поєдинку першої ліги проти ФК «Полтава» він травмував коліно й тепер відновлюється. Але динамівець не забуває підтримувати свої команди, будучи присутнім на матчах. Також він прийшов і на тренування молодіжної збірної, перед початком якого розповів про те, як планує відновлюватися найближчим часом:

- Звичайно, я прийшов на тренування, щоб підтримати хлопців, все ж таки, їм доведеться провести кіілька непростих та відповідальних матчів, хотілося всіх побачити.

- Чи не збираєтеся ви полетіти до Хорватії, щоб повболівати за своїх партнерів?

- Така можливість та ймовірність була, але тренерський штаб порахував, що мені краще залишитися, нормально залікувати травму, «закачати» коліно, щоб не виникало проблем надалі. Краще не квапити події та не робити поспішних кроків.

- Як проходить ваше відновлення?

- Нормально, вже зняли лангету, із суботи почну займатися ногою на базі «Динамо», гадаю, десь за тиждень почну бігати. Хоча сезон і добігає кінця, але найближчим часом буду працювати, підтримувати форму та готуватися до нового чемпіонату. Відновлення проходитиму в Києві

- Які, на ваш погляд, шанси у молодіжної збірної на виїзді переграти хорватів?

- Думаю, хороші, тим паче, що є багато інформації після першого матчу. Тренери зроблять акцент на помилках, і в повторному матчі результат уже буде позитивним.

- Яке значення, на ваш погляд, має зміна тренера у збірній Хорватії?

- Вважаю, структура у них залишилася колишньою, гравці ті ж, за винятком, можливо, 2-3-х людей. Тому суперник дуже хороший, із сильними виконавцями. У будь-якому випадку, буде складно, але все реально – на виїзді ми можемо взяти очки та досягти позитивного результату. Максимальний результат у кожному з цих трьох матчів дуже нам потрібен, усі очки на вагу золота, тому що наприкінці турнірного шляху ми зможемо не липше оборотися зі Швейцарією за друге місце у групі, а й «зачепитися» за перше.

- Чи проблема для гравців, що відпустка буде короткою?

- Ми ж не маленькі діти, вже давно звикли до такого режиму та графіку: якщо ти «збірник», граєш більше матчів. Відпочивати, звичайно, доводиться менше, але це також важливий досвід, який дуже допоможе надалі.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер