Дмитро РИЖУК: «Хочу проявити себе, зацікавити тренерський штаб»

Дмитро РИЖУК: «Хочу проявити себе, зацікавити тренерський штаб»

22-річний захисник розповів офіційному клубному сайту про своє відновлення після травми та цілі на цьому етапі підготовки.

- Уже все добре, нога не болить, працюю на повну силу. Процес реабілітації зайняв близько місяця. Весь цей час працював на базі, у тренажерному залі, проходив профілактичні процедури, займався з тренером із фізпідготовки. Тепер можу тренуватися без обмежень на зборі.

- Значить, ви залишилися зовсім без відпустки?

- Так, увесь час я провів у Києві, відпочити не вдалося, але нічого страшного, головне, що знову все гаразд.

- На другий збір із основою вирушали вже без хвилювання?

- Так, уже є певна впевненість, знаю всіх хлопців, тож, думаю, цього разу вже буде більше вдаватися, зможу показати себе з найкращого боку й, можливо, вдасться закріпитися в першій команді.

- Вам ще не доводилося бувати в Австрії, значить, певний момент новизни присутній?

- Так. Хочу проявити себе, зацікавити тренерський штаб, щоб наставники розраховували на мене, якщо не прямо зараз, то надалі.

- Чи допускаєте ви можливість того, що доведеться повернутися до «Динамо-2»?

- Ні, думаю, до другої команди вже повертатися не буду, потрібно пробувати себе на більш високому рівні. Якщо так станеться, що мене не заберуть до основи, швидше за все, піду в оренду. Але поки не хочу нічого загадувати наперед, час покаже.

- Останнім часом багато розмов точиться навколо формату майбутнього чемпіонату України. Яким, на ваш погляд, він має бути?

- Мені здається, враховуючи ситуацію у країні, не має значення, 12 команд буде або 16. Головне, щоб чемпіонат розпочався, і в Україні був футбол.

- Враховуючи нестабільність у країні, чого варто очікувати від нової першості?

- Можливо, команди будуть більше робити ставку на власних вихованців, будуть довіряти молодим гравцям, якщо легіонери почнуть їхати з клубів. Це краще і для чемпіонату, і для збірної України.

- Травма завадила вам узяти участь у важливих матчах молодіжної збірної, але команда виступила дуже добре. Які, на ваш погляд, шанси вийти з групи?

- Я стежив за всіма іграми, хлопці молодці, виграли два дуже важливих поєдинки та зіграли внічию з хорватами. Тепер у нас є хороша можливість вийти з групи з другого місця та потрапити на стикові матчі. Думаю, ми досягнемо цього та потрапимо на чемпіонат Європи.

- Чи дивитеся чемпіонат світу, й на чиєму боці ваші симпатії?

- Намагаюся дивитися всі ігри, за винятком тих, які транслюються дуже пізно. Вболіваю за збірну Італії.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер