Динамівці – про перемогу над «Металургом»

Після перемоги над донецьким «Металургом» футболісти «Динамо» виходили з роздягальні у доброму гуморі й охоче приділяли увагу журналістам.

Артем МІЛЕВСЬКИЙ, нападник «Динамо»:

- Після матчу і президент, і команда привітали Андрія Шевченка з першою грою за «Динамо», забитим м’ячем і перемогою. Гадаю, другий тайм вийшов достатньо непоганим.

- Як тобі було взаємодіяти з Шевченком?

- Нормально, адже ми не вперше разом граємо, тому багато чого виходило. А, враховуючи те, що тепер ми виступаємо за одну команду, наше взаєморозуміння стане ще кращим.

- Гра у збірній і клубі відрізняється?

- Гадаю, так, оскільки в нас різні футболісти. У «Динамо», наприклад, є Нінкович, Єременко, Гусев. Гадаю, гра справді відрізняється.

- А що змінилося у грі «Динамо» з приходом Шевченка?

- Про це ще зарано казати. Андрій зіграв лише тайм, і думаю, ще не готовий на всі 100%. Але нічого, буде тренуватися, працюватиме, тим паче, всі знають, яка на нас чекає група в Лізі чемпіонів. Гадаю, буде цікаво.

- Газзаєв сказав, що в «Динамо» тепер буде два капітани.

- Не знаю, можливо, по черзі будемо виходити на поле з пов’язкою. Поживемо – побачимо.

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Не можна сказати, що сьогодні перемога далася нам легко. Важкими були і поле, і сама гра, але головне, що ми змогли перемогти після нічиєї в Полтаві. «Металург» – дуже хороша команда, що вони сьогодні зайвий раз і довели, граючи просто здорово і добре контролюючи м’яча. Тому сьогоднішня перемога для нас надзвичайно важлива.

- Як тобі гралося в атаці спочатку з молодим Гармашем, а потім з досвідченим Шевченком?

- Звичайно, молодому Денису було важко. Це його перша гра, і я по собі знаю, що він відчував. Пам’ятаю, перед своїм дебютним матчем теж трохи нервував, але це нормально. Гадаю, Шеві також було нелегко, після приїзду він тільки два дні з нами тренувався.

- Три м’ячі було забито за кілька хвилин наприкінці першого тайму. З чим пов’язана подібна активність?

- Сьогодні майже всі м’ячі були забиті після флангових передач, але вдалося одного разу пройти і по центру. Плюс, нарешті ми змогли відзначитися зі стандарту. Раніше теж було багато можливостей, але ми їх не реалізовували. Головне, що виграли, і дуже добре, що забиваємо з усіх ділянок поля.

- У другому таймі вся команда грала на Андрія Шевченка, даючи йому можливість забити. Так було задумано?

- Ні, але ми всі розуміємо, хто такий Андрій і що він зробив для динамівської команди, міста і країни. Тому, звичайно, хотіли, щоб він забив, оскільки знаємо, що для нього це дуже важливо і цей гол багато чого для нього значить. Він дуже хотів відзначитися, можливо, тому й не реалізував свій перший момент. Але, гадаю, в кожній грі він буде покращувати свої показники.

- Не було відчуття, що захисники «Металурга» просто побоюються Шевченком?

- Було. Гадаю, побоюватися його будуть не тільки донеччани, але й суперники в Лізі чемпіонів, оскільки всі його знають і поважають.

- А в цілому, вихід на поле Шевченка вплинув на те, що вся команда забігала швидше?

- Складно сказати. Можливо, збоку здавалося, що ми більше бігали. Мені здається, в другому таймі ми це робили без м’яча, але нічого страшного.

- З появою Шевченка й одужанням Алієва, напевно, посилиться конкуренція на твою позицію. Не замислювався над цим?

- Ні, головне, щоб команда грала добре. Не бачу нічого страшного, навіть якщо в деяких матчах не буду виходити на поле. Це футбол, таке життя.

* * *

Андрій ЯРМОЛЕНКО, нападаючий «Динамо»:

- Мені сподобалася команда «Металурга»: вони не просто б’ють м’яча, як більшість суперників у чемпіонаті, а прагнуть грати в пас. Нам було нелегко, а хвилин п’ятнадцять у другому таймі довелося особливо важко.

- Можеш пригадати, як забивав гол?

- Після подачі кутового Гармаш переправив м’яча з ближньої стійки на дальню, і мені залишалося тільки підставити ногу.

- Не можна уникнути теми появи в «Динамо» Шевченка. Що це, на твій погляд, значить для команди?

- Для глядачів – це ще один привід прийти на стадіон і постежити за грою такого майстра. А футболістам дуже приємно грати поряд з людиною, яка багато чого досягла в своєму житті. Судячи по собі особисто, можу сказати, що враження найприємніші.

- Що Шевченко постійно тобі підказував впродовж матчу?

- Це ігрові нюанси, нічого особливого.

- З вересня у «Динамо» розпочнеться напружений графік, доведеться грати по два матчі на тиждень. Плюс ігри збірної, куди викликали й тебе. Впораєшся?

- Гадаю, так. Мені лише 19 років, і поки сил вистачає.

- У поєдинку за Суперкубок Європи за кого вболівав?

- За «Барселону», звичайно. Не подобається мені «Шахтар», зокрема, і тому, що я гравець «Динамо», а ще не подобаються висловлювання футболістів «Шахтаря» після гри про те, що вони були ближчі до перемоги, ніж «Барселона». Не розумію, як можна таке казати, коли їх усю гру «возили». Так, не скажу, що в «Барселони» було багато моментів, але по грі «гірники» мають бути задоволені, що пропустили лише в додатковий час.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер