Динамівці – про матч із «Чорноморцем»

Динамівці – про матч із «Чорноморцем»

Після переможного матчу з «Чорноморцем» футболісти «Динамо» не відмовляли в спілкуванні представникам ЗМІ.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Безумовно, в першій грі сезону завжди присутнє певне хвилювання. Після передсезонної підготовки всі команди у фізичному плані приблизно в однаковому стані, тому на перше місце виходять бажання, самовіддача і, звичайно ж, підтримка трибун. Було дуже приємно виходити на поле стадіону, нехай не заповненого повністю. Величезне спасибі всім, хто сьогодні в таку спекотну погоду прийшов нас підтримати. Що стосується перемоги, хлопці дуже хотіли її здобути, проявити себе і свої можливості в першому матчі чемпіонату перед своїми глядачами. Гадаю, багато чого вийшло, але є й моменти, над якими ще потрібно працювати.

- Від «Чорноморця» очікували більшого?

- Нехай на мене не ображаються одеські футболісти, але в них свої проблеми, а в нас свої, які кожному потрібно вирішувати.

- Після перерви ви проводите у воротах другу гру поспіль. Які відчуття?


- Я працюю і тренуюся так само, як і рік тому, коли не грав. На сьогоднішній день головний тренер місце у воротах довіряє мені, і я прагну виправдати його довіру.

- Тижневий цикл між іграми більш прийнятний, аніж матчі двічі на тиждень?

- Річ у тому, що відповідно до цього циклу, є можливість і плідно попрацювати, і добре відпочити. Тому сказав би, що такий режим для гравців приємніший.

- Важкі навантаження на зборах закладають фізичний фундамент команди на весь сезон, але після них, напевно, і складніше грати?

- Ми всі чудово розуміємо, що без пролитого поту ми не зможемо вирішити ті завдання, які перед нами ставить керівництво. Тому, хоч на зборах і доводиться нелегко, всі працюють з повною віддачею. Коли ж іде ігровий цикл, зокрема, матчі чемпіонату України, таких позамежних максимальних навантажень, як під час передсезонної підготовки, бути просто не може. Безумовно, є дні, коли команду стимулюють, але в основному, ведеться цілеспрямована, конкретна підготовка безпосередньо до кожної гри.

 
* * *

Роман ЄРЕМЕНКО, півзахисник «Динамо»:

- Як для першого матчу чемпіонату, гра вийшла непоганою, та й рахунок 5:0 теж хороший. Перемагати завжди приємно, а з таким рахунком – удвічі.

- Команда розпочинає звичний цикл, коли матчі проходять раз на тиждень…

- Так, у такому режимі будемо грати впродовж двох найближчих місяців. Звичайно, цікавіше, коли на тиждень дві гри. Однієї все ж таки замало…

- Після якого забитого м'яча з'явилася впевненість, що перемога забезпечена?

- Гадаю, вже після першого. Психологічно важливо, що ми змогли забити вже на 3-й хвилині.

- Газзаєв сказав, що залишився незадоволений першим таймом. Які корективи він вносив у перерві?


- Сказав, що потрібно діяти точніше. Навіть якщо ми ведемо в рахунку, грати потрібно добре.

- Про наступний матч із «Таврією» вже думали?

- Та що тут думати? Плани такі ж, як і на поєдинок із «Чорноморцем», – виграти. Зараз нам потрібно перемагати в усіх матчах.

 
* * *

Євген ХАЧЕРІДІ, захисник «Динамо»:

- Гадаю, перемога з рахунком 5:0 – це хороший старт. Ви самі бачили, що ми були краще фізично готові і просто перебігали «Чорноморець». Це завдяки великим навантаженням на зборі. В другому таймі суперник «підсів», а ми їх дотиснули. Зараз навантаження вже зменшилися, але все одно ми багато працюємо.

- Як тобі діялося в парі з Бетао?

- Вже краще, поступово розуміємо один одного. Два матчі поспіль провели «на нуль», дай Боже, щоб так було й надалі.

- Ти сьогодні вже менше нервував?

- Так, значно менше.

 
* * *


Олег ГУСЄВ, півзахисник «Динамо»:

- Все склалося добре, напевно, тільки за результатом. Першим таймом тренер був не дуже задоволений – у перерві сказав, що ми погано відбирали м'яча в центрі поля. По другому претензій вже менше. Після одного такого відбору ми забили четвертий гол – значить, зробили правильні висновки. Але нам ще є над чим працювати.

- Після тривалої перерви тобі знову вдалося забити. Які маєш відчуття?

- Як завжди, я дуже задоволений. Не забивав більше року, тому вже забув, що це таке й які емоції при цьому відчуваєш. Перемогти і забити гол удвічі приємно.

- До тижневого циклу вже звикли чи краще було б грати двічі на тиждень?

- Хоч у нас поєдинки і раз на тиждень, але я вас запевняю, що по середах ми виконуємо величезний об'єм роботи. Втомлюємося іноді ще більше, ніж під час матчу. Наприклад, минулої середи ми дуже плідно попрацювали.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер