Динамівці Києва – чемпіони України серед 16-річних!

Динамівці Києва – чемпіони України серед 16-річних!

Фінальна зустріч зібрала на стадіоні села Поляна вельми значну аудиторію. На матчі найбільш непримиренних суперників в Україні, нехай і на юнацькому рівні, були присутні президент Федерації України Анатолій Коньков, тренер збірної України (U-16) Олег Кузнецов та інші відомі фахівці.

Наставник «Динамо» Сергій Беженар мав перед грою кадрові проблеми. Через перебір попереджень гру пропускав захисник Богдан Михайличенко, травму в півфіналі отримав Олексій Щебетун (сьогодні вийшов на поле лише на останніх хвилинах). Не дорахувався гравців і наставник гірників Олександр Коваль, до заявки на гру він включив лише 15 гравців.

Перші хвилини зустрічі минули за рівної боротьби. Лише адаптувавшись на полі, увійшовши до ігрового ритму, «біло-сині» почали методично загрожувати донецьким воротах. На 10-й хвилині Ростислав Тарануха з 12-ти метрів пробив вище воріт, в наступній атаці удар Володимира Шепелєва з 20-ти метрів парирував воротар.

Незадовго до перерви впродовж однієї хвилини команди обмінялися моментами, які ледь не стали результативними. Але вище за будь-які похвали зіграли воротарі. Спочатку донеччанин Трещейко парирував підступний удар Дмитра Заїкіна з 12-ти метрів, а в наступній атаці дива реакції продемонстрував Володимир Маханьков, врятувавши команду після виходу на ворота Гладченка.

З кожною хвилиною напруга на полі зростала. Фатальною могла виявитися будь-яка помилка, гравці були обережними й намагалися діяти «до вірного». На 56-й хвилині гравця «Шахтаря» Піхальонка збили у штрафному майданчику, арбітр призначив пенальті, який хвилиною пізніше реалізував сам же постраждалий.

Перевага донецької команди в рахунку ніяк не відображала співвідношення сил на полі. Пропущений м'яч ще більше мобілізував динамівців, які з новими силами кинулися в атаку. І вже за п'ять хвилин рахунок був рівним. Микита Сентябов навісив зі штрафного з лівого флангу, а Артем Ковбаса, вигравши боротьбу в суперника, ударом головою переправив шкіряну сферу у ворота!

Надихнувшись успіхом, динамівці ще більшими силами пішли а атаку. На 72-й хвилині «біло-сині» втратили відмінну можливість зрівняти рахунок. Ковбаса відкрився у штрафному майданчику й, отримавши м'яча, без перешкод пробив із десятьох метрів. Але успіх у цьому епізоді відвернувся від нашого нападника – м'яч пройшов у сантиметрах від стійки.

Наприкінці зустрічі обидві команди виглядали втомленими. По черзі суперники проводили позиційні атаки, але навіть при цьому по п'ять-шість гравців залишалися в захисті. Вирішальною стала остання, 80-та хвилина основного часу матчу. Владислав Сотник навісив до штрафного майданчика, Романов невдало зіграв на виході й Ковбасі залишалося лише переправити м'яча в порожні ворота!

Компенсовані арбітром три хвилини зустрічі минули на половині поля динамівців, але окрім кількох навісів до штрафного майданчика гірникам нічого в атаці досягти не вдалося.

У підсумку по-справжньому вольова перемога «Динамо» – 2:1. Із третьої спроби команда хлопців 1997 року народження все ж стала чемпіоном України. Гравці та тренери отримали з рук президента ФФУ Анатолія Конькова золоті нагороди, а капітан Сергій Чоботенко здійняв над головою головний приз турніру!

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-16). Фінал

07.07.2013. с.Поляна. 1000 глядачів

«Динамо» – «Шахтар» – 2:1 (0:0)

«Динамо»:
33.Маханьков, 2.Чоботенко (к), 22.Демиденко, 16.Меть, 18.Сотник, 8.Масалов (19.Лапа, 49), 11.Ковбаса, 6.Шепелєв, 20.Тарануха ( 15.Воробець, 66), 14.Сентябов, 9.Заїкін (21.Щебетун, 80 +2).

«Шахтар»: 1.Трещейко (12.Романов, 41), 3.Шевченко, 4.Фурсов, 2.Грачов, 5.Козлов, 6.Сеницький (16.Шаповалов, 77), 7.Костенко, 8.Авагінян, 17.Гладченко (9.Капелян, 41), 10.Піхальонок (к), 15.Коваленко.

Голи: Ковбаса (62, 80) – Піхальонок (57, пен.).

Дивитись чемпіонську фотогалерею

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер