«Динамо» завершує виступи в Юнацькій Лізі УЄФА

«Динамо» завершує виступи в Юнацькій Лізі УЄФА

Обидві команди були сповнені амбіцій показати свій максимум у престижному турнірі і грунтовно підготувалися до звітної зустрічі. Амстердамський клуб, який славиться на весь світ своєю системою підготовки, блискуче провів осінню частину турніру, а в лютому, на стадії 1/16 фіналу, досить легко розібрався з «Ювентусом» 2:0. У цей час динамівці готувалися в південних краях, в Іспанії та Туреччині, щоб у всеозброєнні підійти до матчу в Амстердамі. У тому, що майбутнє випробування буде не з легких, сумнівів не було. Варто було лише згадати минулий рік, у якому динамівці також вийшли з групи, і на стадії плей-оф були биті «Мідлсбро». Лютий-місяць далеко не найкращий час для таких важливих матчів, тим паче, для тільки-но розпочавших кар'єру в дорослому футболі юних гравців.

Вже на десятій хвилині зустрічі відзначився найкращий бомбардир «Аякса» Кай Сірхейс, замкнувши фланговий простріл Лопеса. До матчу тренери динамівців напевно просили приділити увагу результативному форварду, який забив у п'яти матчах турніру шість м'ячів, але все виявилося марно. Забігаючи наперед, наприкінці зустрічі Кай ще раз відзначився, забивши свій восьмий м'яч у турнірі. Недарма на цього спритного форварда в Голландії покладають великі надії, його ККД роботи у штрафному майданчику та реалізація моментів заслуговують на найкращі компліменти.



Друга половина зустрічі почалася на рівних курсах, господарі не йшли великими силами в атаку, проте свою перевагу позначили. На 61-й хвилині все той же Сірхейс влучив у поперечину, а вже в наступній атаці удача посміхнулася Де Віну, який головою замкнув навіс Джастіна Клюйверта. До слова, син знаменитого Патріка Клюйверта вже залучається до тренувань із першою командою «Аякса».

За рахунку 2:0 надії динамівців із кожною хвилиною танули. Голландці організували надійний захист, воротар ван Бладерен лише зрідка вступав у гру. Проведені Юрієм Морозом заміни ніяк розстановку сил не змінили, а крапку в матчі поставив точний удар Сірхейса. У підсумку в 1/4 фіналу вийшов «Аякс», а динамівці завершили виступи в Юнацькій Лізі УЄФА, отримавши можливість у весняній частині сезону зосередитися на захисті титулу найсильнішої команди в Чемпіонаті U-19.



Юнацька Ліга УЄФА. 1/8 фіналу

21.02.2016. м.Амстердам, Stadium De Toekomst

«Аякс» (Амстердам, Голландія) - «Динамо» (Київ, Україна) - 3:0 (1:0)

«Аякс»: ван Бладерен, Зеєфек (Бакбоорд, 88), Сідол, Де Лігт, Баккер, Ейтінг (к), Клюйверт, Ланг (Редан, 83), Сірхейс, Де Віт, Лопес (Наннелі, 63).

«Динамо»: Маханьков, Дубінчак (к), Тимчик, Миколенко (Петрусенко, 87), Попов, Смирний, Алібеков, Шапаренко (Булеца, 80), Лєднєв, Янаков (Цітаішвілі, 67), Русин.

Голи: Сірхейс (11, 87), Де Віт (62).

Попереджені: Зеєфек (25) - Шапаренко (35), Дубінчак (46), Попов (56).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер