«Динамо» – «Янг Бойз»: як «біло-сині» грали з представниками Швейцарії

«Динамо» – «Янг Бойз»: як «біло-сині» грали з представниками Швейцарії

В історії виступів у єврокубках «біло-сині» не перетиналися з «молодими хлопцями» з Берна, але з іншими представниками Швейцарії грали неодноразово. Перше «побачення» відбулося в сезоні 1982/1983, коли в рамках 1/16 фіналу Кубка європейських чемпіонів «Динамо» в обох матчах перемогло «Грассхоппер» – 1:0 на виїзді та 3:0 удома.

Дві наступних зустрічі зі швейцарцями виявилися для киян невдалими. У сезоні 1996/1997 на стадії 1/32 фіналу Кубка УЄФА динамівці поступилися «Ксамаксу» – 0:0 удома та 1:2 на виїзді, а у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2005/2006 сенсаційно вилетіли від «Туна» – 2:2 удома та 0:1 на виїзді.

Нарешті, востаннє зі швейцарцями «Динамо» перетиналося чотири роки тому, коли жереб звів «біло-синіх» із тим же «Туном» у груповому турнірі Ліги Європи УЄФА. В обох матчах кияни здобули впевнені перемоги – 3:0 удома (епізод гри на фото) та 2:0 на виїзді.

Таким чином, у восьми матчах проти швейцарських клубів «Динамо» здобуло чотири перемоги, два матчі завершилися внічию та у двох «біло-сині» поступилися, різниця м’ячів – 12:5 на користь нашої команди.

До речі, одного разу «Динамо» зустрічалося й із «Янг Бойз». Сталося це взимку 2012 року, коли на тренувальному зборі в Марбельї обидві команди брали участь у турнірі Football Impact CUP-2012. Основний час поєдинку завершився бойовою нічиєю (2:2), а в серії пенальті точніше пробивали з позначки гравці «Динамо» (4:2). Відзначимо, що в підсумку «Динамо» стало переможцем цього турніру.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер