»Динамо» – «Волинь»: як це було

»Динамо» – «Волинь»: як це було

Історія протистояння «Динамо» та «Волині» відносно невелика, оскільки «Волинь» із 19-ти сезонів десять провела в нижчих дивізіонах. За часів проведення чемпіонатів незалежної України команди провели 19-ть поєдинків.

П'ятнадцять із них завершилися перемогами «Динамо», у трьох поєдинках переможця визначити не вдалося, а в одному святкували перемогу лучани. Ця історична для «Волині» подія сталася в сезоні 2002/2003, коли команда за підсумками сезону посіла шосте місце – найкращий показник за часів виступів лучан у чемпіонаті України. Різниця м’ячів у протистоянні «Динамо» та «Волині», звичайно, на користь киян – 48:13.

Найпопулярнішим рахунком протистояння є 3:1. Такий результат фіксувався п’ять разів, двічі з них – у Києві. Найбільший же – 7:1. Засмутити луцьку команду «Динамо» вдалося в сезоні 2005/2006. Якраз за підсумками цього сезону «Волинь» вилетіла до першої ліги, і лише нинішнього року повернулася до елітного дивізіону вітчизняного футболу.

Найкращим бомбардиром «Динамо» в матчах проти «Волині» є Максим Шацьких, який нині захищає кольори столичного «Арсеналу». На його рахунку сім влучних ударів, у тому числі й єдиний хет-трик у протистояннях «Динамо» з «Волинню». У лучан двома м’ячами у ворота нашої команди можуть похизуватися двоє футболістів – Дмитро Топчієв, який згодом виступав у складі «Динамо», а також Сергій Круковець.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер