«Динамо» в Туреччині. Біп-тест як перевірка функціональної готовності

«Динамо» в Туреччині. Біп-тест як перевірка функціональної готовності

Ранкове заняття почалося з розминочних вправ із м'ячами, під час яких гравці працювали у трійках. Крім функції розігріву перед основною частиною роботи «біло-сині» відпрацювали таким чином короткий пас.

Основним же завданням на ранок був біп-тест, який також називають йо-йо-тест. Це одна з найскладніших вправ, які футболісти зазвичай виконують на тренувальних зборах, адже виконувати його потрібно до відмови, на межі фізичних можливостей.

Це човниковий біг між двох міток, які перебувають одна від одної на відстані 20-ти метрів, у темпі, відповідному до звукових сигналів. Звідси і його назва – біп-тест (beep test). Час між записаними звуковими сигналами скорочується з кожною хвилиною (рівнем). Початкова швидкість невисока, але з подоланням кожної ділянки зростає. Ті гравці, чий функціональний стан знаходиться на найвищому рівні, тримаються найдовше. Біп-тест дає тренерському штабу прямі показники витривалості гравців.

Для проходження тесту польові гравці були поділені на дві групи. Поки перша проходила випробування, друга тренувалася на сусідньому полі. Однак інші гравці теж із цікавістю поглядали на результат першої групи хлопців і підтримували найстійкіших. Також підбадьорювали гравців і тренери, а Олексій Михайличенко хвалив кожного – навіть тих, хто трохи раніше за інших зійшов з дистанції. Пройти тест з хорошим результатом для гравця – як забити гол на тренуванні, тому багато крізь втому випромінювали радість, а кращі у вправі навіть удостоїлися оплесків від команди.

У першій групі найдовше протримався Міккель Дуелунд, із яким до останнього змагався Томаш Кендзьора. У другій групі найвитривалішим виявився Олександр Андрієвський, який протримався трохи довше Йосипа Піварича.

Після тесту динамівці приступили до ігрових вправ – пограли в квадратах, а потім, поділившись на три команди, провели кілька нетривалих двосторонок з нейтральними гравцями на маленькому полі.

За окремою програмою під час ранкового тренування займалися Микита Бурда, Віктор Циганков, Артем Шабанов і Назарій Русин.

У Віктора - м'язове ушкодження передньої поверхні стегна. Поза загальною групою за прогнозами медичного штабу він проведе ще близько тижня.

У Шабанова та Русина – мікротравми, і в загальну групу вони повернуться вже днями. У Артема – запалення ахіллового сухожилля, а Назарій підвернув гомілкостоп.

Відсьогодні разом з першою командою знову тренуються Руслан Нещерет та Георгій Цитаішвілі, які прибули з табору юнацької команди. Вони будуть проходити збір разом із основою до 8-го числа, після чого разом із «Динамо» U19 вирушать до Києва для участі в матчі Юнацької Ліги УЄФА проти загребського «Динамо».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер