«Динамо» в авангарді підготовки власного резерву

«Динамо» в авангарді підготовки власного резерву

Він планується до літа 2015 року, але до того часу вітчизняні клуби повинні виконати одну умову - наповнити кадрову обойму гравцями власного виробництва, що... стане своєрідною компенсацією за право випускати на поле іноземців. Подібний фокус стане можливим тільки в тому випадку, якщо з 25-ти дорослих футболістів, включених до списку «А» заявки, як мінімум вісім осіб будуть вважатися вихованцями клубу (нюанси в наведених нижче витягах з регламенту), - пише «Команда».

Приємно, що київське «Динамо» завдяки продуктивній роботі власної Академії знаходиться в авангарді за кількістю вихованців, які можуть бути включені до відповідної заявки. Судячи з усього, не матимуть особливих проблем також полтавська «Ворскла», одеський «Чорноморець», львівські «Карпати» і ряд інших клубів, і навпаки гірше становище в цьому питанні мають зараз харківський «Металіст», сімферопольська «Таврія» та криворізький «Кривбас».

Правило ФФУ щодо футболістів, підготовлених в структурі клубу

- Дане правило передбачене для змагань під егідою Прем'єр-ліги.

- Впровадження правила щодо футболістів, підготовлених в структурі клубу, проводиться паралельно з обмеженням Списку «А» заявочного листа команд із сезону-2012/2013 і далі - до 25-ти прізвищ футболістів.

- Правило передбачає наявність певної мінімальної кількості футболістів, «підготовлених в структурі клубу» у Списку «А».

- Мінімальна кількість футболістів, «підготовлених в структурі клубу» в Списку А» повинна поступово впроваджуватися таким чином: сезон-2012/2013: 4 футболісти, «підготовлених в структурі клубу»; сезон-2013/2014: 6 футболістів, «підготовлених в структурі клубу»; сезон-2014/2015: 7 футболістів, «підготовлених в структурі клубу»; сезон-2015/2016: 8 футболістів, «підготовлених в структурі клубу».

1. 5. Футболіст, підготовлений в структурі клубу, - футболіст, який, незалежно від його національності або віку, був зареєстрований в клубі протягом періоду (безперервно чи ні), який складається з трьох сезонів або 36-ти місяців до свого 21-річчя (або сезону, в якому футболістові виповнився 21 рік). Початком сезону вважається дата першого матчу, а закінченням сезону - дата останнього матчу чемпіонату.

- Якщо клуб не включає необхідну кількість «підготовлених в структурі клубу» футболістів в Список «А», то Список «А» скорочується на відповідну кількість одиниць.

- Список «Б» дозволяє клубам включати необмежену кількість молодих футболістів (в сезоні-2012/2013)

- 1991 р.н. і молодше, в сезоні-2013/2014 - 1992 р.н. і молодше і так далі.

У разі запровадження та безумовного виконання Правил у встановлені терміни, починаючи із сезона-2015/2016, ліквідовується обмеження на кількість футболістів-легіонерів у складі команди на полі під час гри.

Мета - стимуляція розвитку програм молодіжного футболу в умовах програми УЄФА «Справедлива фінансова гри» і відмова, починаючи із сезона-2015/2016, від обмеження кількості футболістів-легіонерів в складі команди на полі під час гри, у разі безумовного виконання Правил у встановлені терміни .

Необхідно, щоб клуби самостійно готували більше футболістів, футбол залишався спортивним суперництвом, а не просто змаганнями «з придбання» кращих футболістів.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер