«Динамо» у ТОП-п’ятірці клубів Європи за кількістю вихованців у вищих лігах європейських чемпіонатів

«Динамо» у ТОП-п’ятірці клубів Європи за кількістю вихованців у вищих лігах європейських чемпіонатів

Обсерваторія CIES представила оновлений рейтинг найкращих та найпродуктивніших футбольних шкіл Європи. У першій десятці опинилися одразу два українські клуби.

Зазначимо, що рейтинг складений за показником, скільки гравців зараз виступають у 31-му вищому дивізіоні європейських чемпіонатів футболістів, які в період із 15 до 21 років провели не менше 3 років у структурі одного клубу.

Київське «Динамо» знаходиться в цьому рейтингу на четвертому місці, у нього таких футболістів 62. «Шахтар» посідає дев'яте місце з 54 гравцями.

Також у рейтингу є «Дніпро», він ділить 25-ю сходинку разом із «Челсі», «Жиліною», «Локомотивом» і АЗ. У всіх по 34 таких футболісти.

Важливо, що вже протягом кількох років академія «Динамо» потрапляє до першої десятки рейтингу CIES. Це свідчить про стабільну та якісну роботу колективу академії. Щорічно вихованці школи поповнюють склади команд української Прем’єр-ліги, а також потрапляють до складу збірних різного рівня, отримуючи визнання європейських футбольних спеціалістів за свої виступи у змаганнях.

Топ-10 рейтингу:

1. Партизан – 75 (вихованців)
2. Аякс – 72
3. Спортинг – 63
4. Динамо Київ – 62
5. Динамо Загреб – 60
6. Црвєна Звєзда – 59
7. Войводіна – 56
8. Спарта – 56
9. Шахтар – 54
10. Барселона – 52

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер