»Динамо» (U-13): четверті у Прибалтиці

»Динамо» (U-13): четверті у Прибалтиці

13-річні динамівці повернулися з Латвії, де взяли участь у міжнародному турнірі «Riga Cup». За перемогу в ньому змагалися 16 клубів з України, Росії, Фінляндії, Швеції, Естонії, Литви, Латвії, Італії, Голландії, а також збірна Грузії. Динамівцям у квартеті «С» компанію склав латвійський «Альбертс», литовський «Атетис» та російська «Юність». Підопічні Валерія Кінашенка впевнено пройшли груповий етап, але в матчах плей-офф успіх святкували їхні суперники. Детальніше про виступ нашої команди розповів тренер:

- Змагання проходили під егідою латвійської Державної Думи й організація турніру, включаючи харчування, проживання, проїзд на матчі до манежів «Сконто» та «Олімпійський», була на найвищому рівні.

Серед позитивних моментів зазначу, що ми зіграли з командами, які проповідують відмінний один від одного футбол. До цього наша група проводила офіційні матчі на півполя, а тепер змогла спробувати себе на великому полі. Було цікаво побачити, чого ми варті на тлі сильних суперників, зокрема, грузин та італійців. В цілому, враження залишилися позитивні. У групових іграх, коли нам протистояли команди нижчого рівня, наші хлопці показували дуже цікавий футбол, той, якого ми намагаємося їх навчати: швидка гра в короткий та середній пас, хороше пересування, ефективні дії в захисті та прояв індивідуальних якостей. Повторюся, хлопці виглядали дуже добре, особливо у третій грі. Це додавало оптимізму. У півфіналі до пропущеного на 15-й хвилині першого м’яча ми мали три стовідсоткових можливості забити. Але в результаті пропустили гол у контратаці, після чого відразу засмутилися. Нам доводилося більше думати про атаку й розкриватися, робити перестановки, створюючи порожні зони. Другий м’яч ми пропустили на останній хвилині, коли суперник знову піймав нас на контратаці.

Що стосується гри з «Аталантою», в першому таймі італійці мали перевагу й забили два м’ячі. Після перерви ми переламали перебіг гри і спромоглися одного м’яча відіграти. Здавалося, заб’ємо ще, але замість цього самі пропустили безглуздий гол після очевидної помилки воротаря. Повторюся, я задоволений, що вдалося зіграти із сильними суперниками. Ми переконалися, що рухаємося в потрібному напрямі. Не все складається так швидко, як хотілося б. Але хлопці побачили, до чого потрібно прагнути.

Група «С»
«Динамо» – «Атетис» (Литва) – 7:0
«Динамо» – «Альбертс» (Латвія) – 3:0
«Динамо» – «Юність» (Росія) – 6:0

Півфінал:
«Динамо» – зб. Грузії – 0:2

Матч за 3-тє місце
«Динамо» – «Аталанта» (Італія) – 1:3

Найкращим півзахисником турніру було визнано динамівця Євгена Смирного.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер