»Динамо» (U-12) зіграло на турнірі у Франції

»Динамо» (U-12) зіграло на турнірі у Франції

У квітні поновилися змагання в чемпіонаті України і першості Києва серед дитячо-юнацьких команд. Крім цих турнірів, юні динамівці беруть участь у міжнародних змаганнях. Дві команди 1997 року народження нещодавно повернулися з Франції, де пройшов міжнародний турнір з футзалу. Нашим командам не вдалося продемонструвати максимальний результат – вони посіли лише 9-те і 17-те місця. Докладніше про виступи динамівців розповів тренер команди U-12 Юрій ЛЕНЬ:

- Цей турнір проходив у місті Діжон і тривав два дні. Відразу відзначу, що хлопці грали в залі за схемою чотири футболісти в полі і один воротар. «Динамо» на цьому турнірі було представлене двома командами хлопців 1997 року народження. Загалом у змаганнях брали участь 24 команди, які були розділені на чотири зони, по шість команд у кожній. У першої динамівської команди, з якою працює Олег Крисан, серед суперників був «Ланс», «Діжон», «Сент-Етьєн», СК «Кветижний» і «Бейон». А друга команда грала з «Гертою», яка в результаті стала чемпіоном, «АСФ-93», Центром підготовки футболістів Парижу, СК «Вігньолз» і ще одним місцевим клубом ФК «Діжон»». У перший день ми провели по п'ять ігор, з яких кожна динамівська команда дві виграла і три програла. А наступного дня грали у втішних фіналах, у трьох з яких святкували перемогу. В результаті перша команда посіла 9-те місце, а ми – 17-те.

- З чим пов'язаний не такий результат?

- Перш за все, хлопцям було незвично грати в залі і за правилами футзалу, які значно відрізняються від футбольних. Наприклад, введення м'яча з ауту ногою – не більше чотирьох секунд. Якщо м'яч трохи покотився вбік, арбітр дає свисток у бік протилежної команди. Плюс, не можна штовхатися і робити підкати. Після шести штрафних пробивається пенальті. Все це для нас було новим. Звичайно, ми хлопцям пояснили правила, але діти є діти. А коли звикли, було вже пізно. Наступного дня стали краще розбиратися, пришли і перемоги.

- Ваші команди провели ще низку товариських матчів у Німеччині...

- На шляху до Франції перша команда зустрічалася з «Байєром» з Леверкузена. Матч закінчився внічию 0:0, а в серії пенальті ми перемогли 3:1. Умовна друга команда грала з однолітками з Мекенхайма, перемігши німців 3:1. На зворотному ж шляху підопічні Олега Крисана змагалися з командою «Кобленц», поступившись 0:1, а ми протистояли тому ж «Мекенхайму», але хлопцям на рік старшим, і також виграли 2:1. Ці матчі пройшли на стандартному полі, з тією лише різницею, що вдома в чемпіонаті міста ми граємо з 8-ма польовими гравцями і одним воротарем, а в Німеччині – з 11-ма польовими і воротарем. Ворота також були маленькими, а ширина поля трохи більшою. Тепер повертаємося до виступу у внутрішніх змаганнях. У чемпіонаті України наші хлопці поки не беруть участі, їм ще зарано за віком, а в першості міста будемо боротися. Нашим першочерговим завданням є підготовка футболістів для першої команди, але відповідальності за поточні результати з нас також ніхто не знімає.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер