«Динамо» U-9 - тріумфатор Baltic Cup 2018!

«Динамо» U-9 - тріумфатор Baltic Cup 2018!

У турнірі команд U-9 (2009 р.н.) взяли участь 25 команд. Нагадаємо, в перший ігровий день «Динамо» U-9, очолюване Юрієм Івановичем Ястребинським, гучно заявило про себе на турнірі, вигравши чотири матчі з п'яти з двозначним рахунком із загальною різницею м'ячів 48:1, і лише в одному несподівано поступившись з рахунком 0:1, і справедливо посіло перше місце у своїй групі.

«Динамо» - «Вегорія» (Венгожево) - 10:0

«Динамо» - «Ягуар» (Гданськ) - 13:0

«Динамо» - «Унія» (Сважендз) - 14:0

«Динамо» - «Школа футболу» (Гданськ) - 0:1

«Динамо» - «Геданія» (Гданськ) - 11:1

Нагадаємо, матчі турніру в цій віковій групі проходили у форматі шість на шість (п'ять польових гравців і воротар), один матч тривав 15 хвилин. Всі ігри, крім фінального матчу, проводилися на штучних полях, розміри якого становили приблизно третину від стандартного.

Стадію плей-офф юні динамівці розпочали з розгромної перемоги над командою футбольної академії АПН з міста Пьотркув-Трибунальський - 7:1.

У півфіналі на команду Юрія Ястребинського чекав непростий матч проти першої команди «Арки» з Гдині. Однак і тут динамівці виявилися сильнішими, вигравши з рахунком 4:2.

У вирішальному матчі за Кубок суперником «біло-синіх» виявилася «Балтика» з Калінінграда. Фінальний поєдинок, на відміну від решти матчів цієї вікової групи, відбувся на центральному полі міського стадіону Гданська.

Прямо по сусідству свій фінальний матч проводило і «Динамо» U-10, так що численним динамівським уболівальникам на трибунах довелося одночасно стежити за двома іграми. Але частіше увагу глядачів притягувала та частина поля, де відбувся фінал серед дев'ятирічних, так як з самого початку зустрічі динамівці почали забивати гол за голом в ворота «Балтики». Вже за перші кілька хвилин «біло-сині» відвантажили суперникам чотири м'ячі, після чого продовжили декласувати суперника. У підсумку «Динамо» виграло фінальний 15-хвилинний поєдинок з рахунком 7:0!

Динамівці з нетерпінням чекали фінального свистка, аби скоріше відчути радість від перемоги на турнірі. Далі були непідробні дитячі емоції – обливання водою, отримання медалей і Кубка, вітання від батьків.

Це був перший виїзд на міжнародний турнір для цих юних хлопців, перша подібна перемога за межами рідної країни, і пережиті там емоції напевно запам'ятаються їм надовго, а досвід, отриманий там, допоможе їм прогресувати і рости в футбольному плані.

Старший тренер «Динамо» U-9 Юрій Ястребинський прокоментував перемогу своїх підопічних на турнірі:

- Настільки впевнена перемога в фіналі дає привід говорити, що ви правильно розрахували сили на дводенний марафон?

- Напевно, так, хоча, якщо чесно, я все ж трохи побоювався фіналу. Але хлопці – молодці, виконали поставлене завдання. Ми трохи змінили тактику і стратегію: робили точкові заміни, а не грали шістками, як до цього, підтримували високий темп, що принесло нам результат. Перші голи були особливо класні – в результаті швидких контрвипадів. Сильна сторона нашої команди – це швидкісні атаки. Якщо суперник дозволяє нам це робити, ми їх успішно проводимо. Що ж до єдиної поразки… Іноді поразка є ціннішою в плані розвитку, ніж перемога з рахунком, наприклад, 24:0. Тому завжди потрібно вміти дякувати хорошим суперникам, навіть якщо ти програв.

- Як дітей такого віку тренер має налаштовувати здобути результат? Що є для них мотивацією?

- Насправді, мотивація проста. Ми намагаємося їх переконати не думати про медалі, кубки. Це все прийде. Найголовніше – щоб вони тренерів не тільки слухали, а ще й чули. Хлопці почули, що нас цікавить якість гри, те як вони розуміють футбол вже у цьому віці. Що стосується технічного виконання – те, що вони вміють на сьогоднішній день, вони повинні показувати на полі в матчах. Сьогодні хлопці розкрили свій потенціал, проявили характер. Хоча, кажучи про потенціал, вони можуть грати краще, у більш комбінаційний футбол. У фіналі нашій команді принесло успіх поєднання комбінаційних і індивідуальних дій. Сьогодні я сказав дітям, що вони грають для своїх батьків, які тут їх підтримували, адже вони – найвідданіші вболівальники.

- Як давно, з якого віку ці хлопці займаються футболом?

- Зараз у Києві відкривається багато комерційних клубів, де ще зовсім маленькі діти починають знайомитися з футболом. Спершу я до цього ставився негативно. Але потім змінив свою точку зору, адже на якомусь етапі діти завдяки ним роблять перші кроки у футболі. У ДЮФШ «Динамо» ми вже в цьому віці можемо відбирати найбільш здібних дітлахів. З цією командою я займаюся вже два роки. І за цей час ми вже пройшли певний шлях, домоглися прогресу в тактичному, ігровому плані, в плані технічного навчання.

- Подібні турніри дозволяють перейняти досвід розвитку дитячого футболу інших країн. Що би ви змінили в дитячому футболі в Україні?

- Звичайно, у футбольної Європи є чому вчитися. Наприклад, команди, складені з гравців 2009 року народження, в чемпіонаті Києва грають у міні-футбол – чотири польові гравці та воротар. На мій погляд, цей формат прийнятний для слабших команд, але командам лідируючих клубів у такому форматі грати вже затісно, ​​можна сказати, нецікаво. Вважаю, що гравці 2009 року народження вже повинні грати в форматі шість польових плюс воротар з воротами два на п'ять метрів. Мабуть, це найприйнятніший формат. Нехай краще час буде обмежено, наприклад два тайми по десять хвилин, але це буде більше схоже на футбол. Зараз діти б'ють по аутах, натикаються один на одного на полі, а так вони будуть більше думати по-футбольному, приймати рішення. Будуть більше розвиватися індивідуальні якості – гравець може обіграти, вчасно та якісно віддати передачу. Мені здається, такий формат би приносив більше користі розвитку футбольних навичок наших дітей.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер