«Динамо» U8 - переможець Турніру пам’яті тренерів академії «Динамо» Київ!

«Динамо» U8 - переможець Турніру пам’яті тренерів академії «Динамо» Київ!

Сьогодні у критому манежі Навчально-тренувальної бази “Динамо” відбулися фінальні зустрічі змагань, учасниками яких були команди з усієї України. Під керівництвом Юрія Ястребінського та Сергія Журавльова ДЮФШ “Динамо” представляла команда юних футболістів 2012 року народження, а також дві команди у віковій категорії 2013 року народження.

У змаганнях U7 (футболісти 2013 р.н.) брали участь дві команди нашої школи: “Динамо” та “Динамо-12”. Згідно з регламентом турніру, команди цього віку складалися з п’ятьох польових виконавців і голкіпера, а формат матчів передбачав один тайм тривалістю 30 хвилин.

Хлопчаки з першої команди виступали у квартеті В і завершили груповий етап на першому місці. Після невдалого старту на турнірі (програш “Броварії-12” з рахунком 1:4) динамівці 2013 року народження здобули перемоги над “Полтавою” (1:0) та “Феніксом” (6:0). 

У чвертьфінальній зустрічі “Динамо” U7 за результатами серії пенальті поступилося “МФК Бровари” (0:0, 2:3 пен.), а далі, також у серії 11-метрових, не змогло здолати “UFS-Лідер” (2:2, 1:2 пен.). У підсумку команда посіла 7-ме місце, перемігши у матчі за цю позицію “Броварію-12” (1:4).

Із аналогічним показником пройшло груповий етап і “Динамо-12”. Втративши очки на старті турніру, внаслідок програшу “Прогресу” з рахунком 1:3, далі команда здобула дві перемоги - над “Олімпіком” (2:0) та “UFS-Лідером” (5:1) - та фінішувала у своїй групі С на першій позиції. На стадії 1/4 фіналу “Динамо-12” пройшло “Вишгород” (2:1), однак у півфіналі мінімально програло “Вишгороду-12” (0:1), посівши за підсумком турніру третє місце, у боротьбі за яке результативно обіграло “Бровари” (5:0).

А ось участь у змаганнях вікової категорії U8 принесла “Динамо” головну нагороду Турніру пам’яті тренерів академії “Динамо” Київ! 

Команда динамівців 2012 р.н. виступала у групі А, в якій перемогла зі стовідсотковим результатом і з найкращою серед усіх учасників різницею забитих-пропущених м’ячів (20:1). Додамо, що команди у цій віковій категорії налічували шість польових гравців плюс воротар. 

Стартували “біло-сині” з перемоги над однолітками з “Полтави” (5:0), далі були розгромлені “Вертикаль” (9:0) та “Ред Драгонс Б” (4:0). Єдиний м’яч на груповому етапі динамівці пропустили у зустрічі з “Proffiball”, в якій також вийшли переможцями (2:1).

У сьогоднішньому ранковому поєдинку 1/4 фіналу був пройдений “Динамік” (4:2), а у півфіналі подоланий “Джуніорс” (2:1). У фінальній зустрічі на “Динамо” U8 очікувала команда “UFS-Лідер”, яку “біло-сині” переграли з впевненою перевагою - 6:1!

Почесні нагороди найкращі гравці та команди турніру отримали з рук легендарних динамівців і функціонерів нашого клубу Володимира Безсонова й Олексія Михайличенка, директора ДЮФШ “Динамо” Олександра Іщенка та заступника директора ДЮФШ “Динамо” Володимира Жарікова, голови ГО “Київська ліга дитячого футболу” Володимира Величка, а також Олександра Сосніхіна - сина видатного екс-динамівця та відомого тренера Вадима Сосніхіна.

Слово наставнику переможців Юрію Ястребинському, який залишився задоволений як організацією змагань, так і виступом своєї команди:

“Турнір пройшов на найвищому рівні. Ми співпрацюємо з організаторами вже не перший рік, величезне спасибі за організацію Володимиру Величку - в плані розкладу, суддівства, відеозйомки, інформаційного супроводу турніру були лише позитивні моменти. Усі матчі розпочиналися вчасно, не було затримок, тому можна було запланувати паузи для відпочинку.

Своїми підопічними я дуже задоволений, особливо добре проявили себе хлопчаки з першої команди. Цього року була значна перерва, і ми приступили до роботи лише в середині серпня. Враховуючи маленький вік дітей, довелося за короткий період відновлювати підзабуті навички, які ми відпрацьовували у футбольній школі. Ми брали участь у першості міста та у відкритому чемпіонаті Дарницького району, виступаючи проти старших хлопців. Мабуть, це теж зіграло нам на руку, адже хлопчаки почали грати сильніше в деяких компонентах, більш мужньо. 

Хочеться відзначити і рівень суперників - є дуже хороші команди з якісною організацією гри та гарною футбольною підготовкою. Практично у кожній команді можна виділити кількох лідерів, які заявили про себе на цьому турнірі. 

Думаю, завдяки таким змаганням дитячий футбол лише виграє. З’являються “зірочки”, народжуються футбольні особистості. Хотілося б більше турнірів такого рівня!

Що стосується результативності нашої команди на турнірі, то ми з Сергієм Журавльовим - прихильники атакувального стилю гри при надійній обороні. Тому ми й налаштовуємо дітей на те, щоб більше грати на атаку. Як на мене, це шлях до розвитку командних дій і самих хлопців, при прагненні атакувати вони більше прогресують, ніж при виборі оборонної тактики та грі на контратаках.

Окрім того, у нас непоганий підбір хлопців. Прагнемо, щоб у нас були швидкі гравці - мається на увазі в тому числі швидкість мислення, роботи з м’ячем, прийняття рішень на полі. Усе має працювати в комплексі. Ми цього вимагаємо та намагаємося, щоб хлопці розвивалися в цьому напрямку”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер