«Динамо» U-16 виявилося сильнішим за чеський «Банік»

«Динамо» U-16 виявилося сильнішим за чеський «Банік»

Матчі проходять в рамках дружнього візиту представників однієї з найсильніших шкіл Чехії та співробітництва сторін. Першими на поле вийшли футболісти 2002 року народження. Нагадаємо, перший матч цих команд два дні тому закінчився бойовою нічиєю 3:3. Грали команди два тайми по 40 хвилин.

Підопічні Сергія Беженара і Артема Яшкіна почали гру впевнено, регулярно загрожуючи володінням суперника. Пристрілювалися з різних дистанцій Близниченко і Ісадченко, завдавав удару зліва Ванат, головою замикав навіс Глушач. Ще в одному з моментів Близниченко не реалізував вихід один на один.

Гості відповідали не менш гостро. Одного разу м'яч просвистів всього в кількох сантиметрах над поперечиною після удару гравця «Баніка» справа. У свою чергу до воріт проривався Рязанцев і після контакту з суперником впав у штрафному майданчику, але арбітр показав, що м'яч було відібрано чисто.

В цілому, гра носила непоступливий характер, на полі було багато боротьби і порушень правил.

Найцікавіші події команди залишили на другу половину зустрічі. Ледве почався другий тайм, як динамівці вийшли вперед: гольову атаку відмінним ударом зліва завершив Глушач.

Здобувши впевненість, наша команда з подвоєною енергією пішла вперед, і небезпечні моменти не змусили на себе довго чекати. Небезпечно зі штрафного пробивав Скорко - в руки воротарю, з вигідної позиції відправив м'яч вище воріт Близниченко, удар Велетня заблокував захисник.

Другий гол динамівців вийшов курйозним: Здирко, ледь вийшовши на заміну, завадив воротареві ввести м’яч у гру. Голкіпер влучив у нашого гравця, від якого м'яч залетів у ворота. Тут же, Здирко, який зловив кураж, обіграв ледь не половину команди суперника і вийшов один на один з воротарем, але цього разу переграти його не вдалося.

У час, що залишився до фінального свистка, динамівці продовжували володіти ініціативою і закінчувати свої атаки ударами по воротах. На завершення однієї з них Здирко і Вівчаренко удвох вийшли до воріт, Володимир не поскупився і віддав пас партнеру, але в останній момент в ноги Костянтину кинувся захисник і заблокував удар. Інтрига відродилася після однієї з нечисленних в другому таймі атак гостей, яка завершилася пенальті в ворота Червінського, який чехи впевнено реалізували. Пожвавішавши, «Баник» виконав досить небезпечний штрафний удар, але Червінський забрав м'яч у руки.

- Були два прекрасних поєдинки, за які хотів би подякувати тренерам чеського «Баніка» і хлопцям, - поділився враженнями від товариських зустрічей старший тренер «Динамо» U-16 Сергій Беженар. - Можливо, перша гра вийшла більш динамічною і відкритою, коли атака йшла на атаку. А сьогодні матч був дешо повільнішим, але все одно і одна, і друга команди створили багато моментів. Такі ігри приносять величезну користь, чим частіше вони проходять, тим краще. Як тільки ми дізналися про таку можливість, відразу ж прийняли виклик і зраділи цим товариським іграм, для нас це великий досвід. В таких зустрічах проти хороших суперників нас можуть покарати за найменші помилки, які часто прощаються в чемпіонаті України. Тут не можна розслабитися до останньої секунди. Здавалося б: рахунок 2:0 на нашу користь, створюємо моменти, але раптово суперник знайшов сили і відквитав один м'яч, в результаті, кінцівка вийшла нервовою.

- Перш за все, хочу привітати команду «Динамо» з перемогою, вони просто молодці, - сказав після матчу наставник чеського «Баніка» Томаш Ейдушек. - Здорово, що ми можемо приїхати до такого суперника, як «Динамо» Київ, ми дуже раді цьому запрошенню, і тепер чекаємо на ваші команди в Чехії з візитом у відповідь. У нас в чемпіонаті і близько немає суперників рівня киян, які хочуть грати в футбол, швидко розпоряджаються м'ячем. У нас всі відходять назад, а ми просто добиваємо м'яч до воріт. Тут же була гра і вперед, і ззаду - супер!

У перші 10-20 хвилин минулого поєдинку наші футболісти віддавали занадто багато поваги супернику, трохи тушувалися перед «Динамо». Але потім довели, що також вміють добре грати. Сьогодні ми діяли вже більше на характері гравців. Концепція нашої гри - це сила і витривалість футболістів, хлопці вже ходять у тренажерну залу, а головне - щоб вони не боялися просто грати в футбол. У них такий вік, коли можна вимагати, щоб вони не допускали помилок або занадто суворо карати за них. Помилився - нічого страшного, наступного разу зробить краще. Хочу ще раз сказати велике спасибі «Динамо» за прийом і за можливість провести такі важливі матчі.

Товариський матч

«Динамо» U-16 - «Баник» U-16 - 2:1 (0:0)

17.05.18. УТБ «Динамо»

«Динамо»: 28. Червінський, 19. Скорко (3. Кирилюк, 60), 44. Буценко (4. Гук, 41), 55. Вівчаренко (к), 6. Кузик (5. Голоколосов, 78), 17. Бражко, 11. Глушач, 8. Рязанцев (20. Велетень, 46), 9. Ісадченко (23. Кулаковський, 41), 97. Близниченко, 7. Ванат (22. Здирко, 62).

Голи: Глушач (43), Здирко (63) - №9.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер