«Динамо» U-16 – у фіналі ДЮФЛУ! (відео)

«Динамо» U-16 – у фіналі ДЮФЛУ! (відео)

Київське «Динамо» зустрілося з «Дніпром». Матч видався дуже напруженим, динамівці двічі вели в рахунку завдяки голам Волошина та Надольського, але втратили перевагу вже у компенсований до основного час після того, як арбітр призначив пенальті у ворота «Динамо».

Перший гол «біло-сині» забили у середині першого тайму. Знову нагадав про своє вміння бездоганно виконувати штрафні удари Вікентій Волошин. Цього разу результативним став його удар метрів із 20-ти з лівого флангу. Загалом «біло-сині» володіли перевагою впродовж першого тайму, однак врешті решт пропустили гол у відповідь. До голу теж призвело стандартне положення – дніпровці майстерно виконали награну комбінацію після розіграшу кутового.

На початку другого тайму Артем Шулянський відправив м’яч у сітку воріт «Дніпра», зігравши на добиванні після сольного проходу та удару Завгороднього, але арбітр відмінив взяття воріт через офсайд.

Суперники відповіли небезпечним дальнім ударом, після рикошету Моргун перевів м’яч на кутовий. Андрій Анненков вирішив здійснити певні корективи в гру своєї команди, роблячи заміни. Спершу замість Вікентія Волошина на поле вийшов іменинник Роман Бодня. А замість центрального нападника Івана Дерогана на поле вийшов Данило Шелест, який відправився на лівий фланг півзахисту. А місце на вістрі атаки посів Максим Завгородній.

Перший його сольний прохід до воріт завершився заробленим штрафним ударом, який Максимові не вдався – м’яч влучив у стінку. А після прориву Завгороднього правим флангом та пасу назад на лінію штрафного Ярослав Надольський прибрав захисника та пробив лівою – м’яч після рикошету влетів до сітки воріт.

Однак динамівці не втримали переможний рахунок. На останній компенсованій хвилині Владислав Шинкаренко прорвався з м’ячем до штрафного та опинився на газоні, й арбітр призначив пенальті, який реалізував Анатолій Матвеєв.

Таким чином «Дніпро» перевів гру у серію пенальті. Першим взявся виконувати удар автор другого голу Надольський. Його результативний почин підтримали Бодня, Шелест та Шулянський, Валентин Моргун відбив четвертий і як виявилось вирішальний удар дніпровців, завдяки чому динамівці повели у серії з рахунком 4:3. П’ятий удар у «біло-синіх» взявся виконувати Завгородній, і зробив це чітко – 5:3, «Динамо» - у фіналі!

Коментарі героїв матчу

Ярослав Надольський, автор другого голу:

- Гра з «Дніпром» видалася хорошою, напруженою, як і наші поєдинки  під час регулярного сезону, хороші битви – 3:2, 2:1. Але ця гра, дійсно, була достойна фіналу. Гра була хороша, бойова, команда дотерпіла, і перемога була за нами. Ми добре почали перший тайм і забили швидкий гол. Якби забили другий, було би легше, а так «Дніпро» трохи перехопив ініціативу і зрівняв рахунок. Це було наша помилка. Тренери налаштовували нас перед грою та в перерві, що нам потрібна тільки перемога у цьому турнірі і більше нічого. Тому хлопці виходили на матч з максимальним бажанням грати тільки на перемогу. Напевно, це і стало причиною нашого другого голу. Ця серія пенальті для нас не перша, досвід виступу на турнірі у Тбілісі нам допоміг. Я був упевнений у собі після голу, який я забив у грі, тому зголосився бити першим у серії, знав, що заб’ю. Як сказав Олександр Іщенко, ми зробили лише половину справи. Якщо програємо у фіналі, всі інші перемоги можуть забути. Хочеться довести, що поразка у першому матчі з «Металургом» - це випадковість, що ми – номер один в Україні, і що торік ми невипадково здобули чемпіонство.

Валентин Моргун, голкіпер:

- Гра була рівною, хоча більше моментів створювали ми. «Дніпро» непогано контролював м’яч, створював небезпечні моменти, але ми перемоги заслужено. Перед грою тренери попереджали нас, як суперники добре розігрують стандарти. І коли піша передача, я одразу зрозумів, що буде щось небезпечне. Мені не було видно м’яч під час удару. Ми трохи недограли цей епізод. Під час пенальті коли гравець підходить до позначки, я одразу дивлюся йому в очі та намагаюся зрозуміти, куди він битиме. Під час перших трьох ударів я не вгадав напрямок польоту м’яча, був практично на сто відсотків упевнений, що удар буде саме у той кут. Зробив певні висновки і вже четвертий удар відбив. Я розумів, що треба виручати свою команду, що ми не можемо програти через пропущений гол у самій кінцівці, ведучи в рахунку впродовж усього матчу. Мали вирвати перемогу у серії пенальті, права на помилку ми не мали.

Костянтин Гуров, капітан команди:

- Гра вийшла дуже хорошою, бойовою, за що окреме спасибі нашому супернику – «Дніпру». Гра вдалася на славу. У першому таймі суперники пересиділи, перечекали нас на своїй половині поля, і коли в нас вже стали закінчуватися сили, вони почали демонструвати більш активний футбол – накривати нас на нашій половині, створювати моменти. У другому таймі все було навпаки – ми почали грати другим номером, «Дніпро» пресингував, але потім ми перехопили ініціативу. Нам не вистачало зібраності у передній лінії. Не хотіли доводити справу до серії 11-метрових, але так сталося. Тим не менше ми не мали права втрачати цю перемогу. Всі розуміють, що повторення гри з «Металургом» бути не може. Ми віддамо всі сили у фіналі задля перемоги. 

ДЮФЛУ. U-16. Півфінал

«Динамо» - «Дніпро» - 2:2 (1:1), по пенальті – 5:3

21.06.2017. Запоріжжя. НТБ «Металург»

Склад «Динамо»: Моргун – Пінчук, Хондак, Біловар, Ярош (Михайленко, 80+1') – Гуров (к) – Завгородній, Надольський, Волошин (Бодня, 59’), Шулянський – Дероган (Шелест, 67')

«Дніпро» (стартовий склад): Нітченко, Заєць, Романюк Б, Романюк К, Сидоренко, Зайков, Матвеєв, Литвиненко, Ховайко, Шелаєв, Трофимюк.

Голи: Волошин (15), Надольський (74) – Матвєєв (35, 80+4, з пенальті)

Пенальті реалізували: Надольський, Бодня, Шелест, Шулянський, Завгородній.

У фіналі, який відбудеться у п’ятницю, 23 червня, на «Славутич Арені», команда Андрія Анненкова зустрінеться з командою ДЮФШ «Металург» (Запоріжжя), яка в іншому півфіналі переграла «Шахтар» (2:1).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер