«Динамо» U16 – срібний призер чемпіонату України

«Динамо» U16 – срібний призер чемпіонату України

Нагадаємо, у півфінальному поєдинку підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка перемогли донецький «Шахтар» з упевненим рахунком 3:0 та вийшли у фінал змагань. У вирішальному поєдинку кияни зустрілися з дніпровським ДВУФК, який у паралельному матчі переміг УФК «Карпати» (Львів) з мінімальним рахунком 1:0.

Гра вийшла нелегкою для нашої команди та завершилася внічию 2:2, а в серії пенальті сильнішими виявилися дніпровці.

Гру команди розпочали активно, швидко переходячи центр поля та створюючи загрозу біля воріт одна одної. Динамівці пропустили першими вже на 7-й хвилині, коли Войцеховський пройшов двох суперників та впевненим ударом спрямував м’яч у сітку. Такий розвиток подій обіцяв цікавий та гостросюжетний поєдинок. Одразу після пропущеного м’яча динамівці мали нагоду зрівняти рахунок, коли на ударну позицію вийшов Дзень, але м’яч після удару нашого нападника прийняла на себе стійка!

Надалі кияни з подвійними силами пішли вперед, регулярно створюючи напругу біля чужих воріт. Але до певного часу захист та воротар дніпрян діяли надійно та безпомилково. Гравці ж ДВУФК після забитого м’яча віддали ініціативу та опустилися до своїх воріт, розраховуючи на стрімкі контратаки. Одна з них виявилася досить небезпечною, але гравець номінальних господарів, хоча і завдав удару поруч із поперечиною, але опинився в офсайді. А ось біля протилежних воріт динамівці своєю можливістю скористалися сповна: спочатку суперники дозволили нашим футболістам довго розігрувати м’яч у власному штрафному майданчику, у наших хлопців було принаймні три можливості, аби завдати удару, і остання з них виявилася вдалою: Грохольський відкотив м’яч на Гусєва, і той з центра штрафного майданчика вразив ціль, відновивши рівновагу у рахунку.

Як і в попередніх матчах, через спеку в середині кожного з таймів арбітр зупиняв гру, роблячи паузу, щоб футболісти могли попити води. Після того як дніпряни пропустили, вони теж спробували одразу забити ще, але ані стандартні положення, ані удари з гри не принесли їм успіху. Не менш активними біля чужих воріт були і динамівці, зокрема Дзень, Кремчанін і Білоконь. Словом, гра була швидкою, динамічною, з великою кількістю небезпечних моментів біля воріт обох команд. Суперники швидко переходили середину поля та намагалися кожну атаку завершити ударом по воротах. Потроху динамівці заволоділи ініціативою та більше контролювали м’яч. На останній хвилині тайму наша команда ледь не вийшла вперед: хлопці розіграли перспективний штрафний удар метрах у 19-20-ти від воріт, але на удар зміг зреагувати воротар дніпрян Таран.

У другому таймі динамівці не збавили обертів, продовжуючи нагнітати ситуацію біля чужих воріт. Наші хлопці добре виконували кутові удари та завдавали хороших ударів з гри. Чудовий момент, щоб забити, мав Зоренко, але не менш здорово зіграв воротар ДВУФК Таран, нейтралізувавши загрозу. У дальній кут удару завдавав Гусєв, але трохи промахнувся. Кияни притиснули суперника до їхніх воріт та весь час тримали в напрузі захист та воротаря дніпрян. Дзеню, Зоренку та Кремчаніну щоразу не вистачало зовсім трохи, аби м’яч опинився в сітці, тож забити переможний м’яч нашій команді довгий час не вдавалося.

Навіть більше – кияни пропустили самі, коли Войцеховський виконав штрафний удар з лівого флангу, і Сизонюк, намагаючись вибити м’яч, зрізав його у власні ворота. Але наші хлопці не знітилися і вже через три хвилини змогли відігратися, теж скориставшись стандартним положенням: Янчишин виконав подачу, воротар перевів м’яч у стійку, від неї він відскочив до Гусєва, який і переправив його у сітку, оформивши дубль.

Надалі міг відзначатися Янчишин зі штрафного, призначеного метрах у 20-ти від воріт, але влучив у стінку. Тож основний час поєдинку завершився внічию 2:2, і переможець визначався в серії післяматчевих пенальті. Одинадцятиметрові удари краще виконали дніпровці і стали переможцями матчу, здобувши звання чемпіонів України. Динамівці ж отримали срібні нагороди.

Зазначимо, що в матчі за третє місце, який відбувся напередодні, УФК «Карпати» перемогли донецький «Шахтар» з рахунком 2:1 та стали бронзовими призерами змагань.

Після завершення матчу відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та учасників. Організатори визначили найкращих гравців у різних номінаціях. Серед них опинилися і представники «Динамо». Так, найкращим захисником став Єгор Сизонюк, приз найкращому нападнику отримав Андрій Маткевич, а найкращим гравцем турніру було визнано Микиту Дзеня.

ДЮФЛУ. U16. Еліт-Ліга. Фінал

ДВУФК «Дніпро»- «Динамо» -2:2(4:2 по пенальті)

26.06.2021. с. Дерцен, база МФА «Мункач»

ДВУФК «Дніпро» (стартовий склад): 1.Таран, 24. Чернозуб, 22. Лисенко, 20. Пронько, 14. Назаренко, 13. В. Білоконь, 11. Бойко, 19. Карпусь, 6. Войцеховський, 8. Крецул, 9. Панченко.

«Динамо»: 1. Косач, 20. Гусєв, 14. Д. Білоконь (5. Федоренко, 77), 3. Балаба, 18. Сизонюк (к), 26. Василець, 24. Янчишин, 9. Маткевич (8. Микитюк, 52), 13. Кремчанін, 11. Грохольський (10. Зоренко, 41), 2. Дзень.

Голи: Войцеховський (7), Сизонюк (67, автогол) – Гусєв (17, 70)

Попередження: В. Білоконь (39), Войцеховський (59), Назаренко (69) – Гусєв (50), Василець (61).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер