“Динамо” U15 зіграє за сьоме місце на міжнародному турнірі Bican Cup 2019

“Динамо” U15 зіграє за сьоме місце на міжнародному турнірі Bican Cup 2019

Нагадаємо, у стартовому турі “Жиліна” перемогла “Славію” з рахунком 2:0, продемонструвавши хорошу ігрову форму, після чого команду почали називати одним із головних фаворитів турніру.  

Як і перший матч нашої команди, цей відбувся на полі зі штучним покриттям тренувального центру “Славії”. Весь матч супроводжував рясний дощ, який теж не міг не позначитися на якості гри. Перший тайм зустрічі виявився бойовим і завершився внічию 1:1. У складі “біло-синіх” гол забив Давід Гаджимуратов. Динамівцям будь що треба було перемагати в цій грі, аби продовжити боротьбу за трофей, тож після перерви команда Євгена Ястребінського пішла вперед великими силами і практично “закрила” суперників на їхній половині поля. 

Словаки часто вдавалися до фолів, аби перервати атаки нашої команди, тож динамівці виконали чимало стандартних положень на половині поля суперників. Після одного з них, навісу з правого флангу майже від бокової лінії та удару головою з меж штрафного, м’яч здавалося б уже опускався у ворота, але на допомогу словакам прийшла поперечина воріт. Мали динамівці момент, аби відзначитись і прямим ударом зі штрафного, призначеного прямо по центру від воріт, однак удару Мітька забракло влучності. 

“Жиліна” ж використала єдиний свій момент у другому таймі, вдало реалізувавши контрвипад. Після прострілу з правого флангу форвард словаків випередив на ближній стійці динамівських захисників та ударом у дотик майже з лінії воротарського відправив м’яч до сітки. 1:2 - прикра поразка за явної переваги. 

Склад “Динамо”: Гринчук (Косач) - Жовтенко (Гусєв), Сизонюк, Федоренко (Балаба), Прокопенко (Білоконь) - Янчишин (Мітько) - Гаджимурадов (Цілик), Микитюк (Педченко), Грохольський (Могилевець), Зоренко - Кремчанін (Дзень)

Після поразки від “Жиліни” “Динамо” вже не мало шансів позмагатися за головний приз турніру, тож у грі третього туру проти “Славії” динамівці насамперед прагнули реабілітуватися та здобути першу перемогу. Крім того, перемога над господарями поля дозволила б динамівцям позмагатися за більш високі підсумкові місця у стикових матчах. 

На відміну від перших двох матчів, динамівці вперше на турнірі грали на натуральному газоні, тоді як суперники провели свої обидва попередні матчі саме на цьому полі. І знову більш-менш рівна гра була лише в першому таймі, а після перерви динамівці повністю домінували на полі. Нарешті, доля віддячила нашій команді, і цього разу пенальті було призначено не в наші ворота, як у першому турі, а у ворота суперників. 11-метровий на 13-й хвилині реалізував капітан та штатний пенальтист Назар Балаба. 

Однак “Славії” пощастило швидко відквитатися - динамівці не встигли як слід включитися у гру, як Даніель Товла за хвилину після пенальті зрівняв рахунок. Надалі ж гра проходила за одним сценарієм - м’яч був на половині поля “Славії”, іноді складалося враження, що оборона господарів поля тримається вже з останніх сил, проте втілити свою перевагу в голи динамівцям не вдалося. Перемогу своїй команді міг принести той таки Балаба, який виконував дуже небезпечний штрафний по центру від воріт, проте його удар був невлучним. У підсумку - нічия 1:1, і "Динамо", посівши останнє місце у своїй групі, зіграє в стиковому матчі за сьоме місце.

Євген Ястребинський, старший тренер "Динамо" U15:

- Це перші змагальні матчі нашої команди після відпустки. З другого числа приступили до тренувань. У нас була велика перерва, всі хлопці повернулися після відпочинку в різному стані - хтось тренувався, хтось - занадто багато відпочивав. Крім того, ми переглядаємо кілька нових гравців. Є і втрати - отримав травму Бойченюк, на останньому тренуванні травмувався Михайлів - гравці основної обойми. Кістяк залишився тим самим, зараз намагаємося посилити деякі позиції, але поки це посилення не надто ефективне. Даємо всім зіграти, проявити себе.

Готувалися, тренувалися ми на зеленому полі, а приїхали і провели тут два перші матчі на синтетиці... Не супроводжує нас і везіння на цьому турнірі. У першому матчі в наші ворота поставили два пенальті, хоча ми самі не реалізували багато моментів. Позначилася і втома, довгий переїзд. Особливо це відчувалося в першому матчі. У другій грі рух був вже трохи кращим, але все одно пропустили гол у кінцівці. Вийшли вперед, було кілька хороших моментів забити другий м'яч, натомість - пропустили гол зі стандартного положення. У другому таймі не реалізували відмінні моменти і пропустили контратаку. Але це футбол. Говорити можна довго, а рахунок на табло... Результат - незадовільний, ми очікували більшого. Головне - не посипати голову попелом, а робити висновки і працювати над помилками, адже ми готуємося не на сьогодні-завтра, а до старту чемпіонату України.

Група А. 

1 тур

“Жиліна” - “Славія” - 2:0

“Заглембе” - “Динамо” - 2:0

2 тур

“Славія” - “Заглембе” - 3:2

“Динамо” - “Жиліна” - 1:2

3 тур

“Динамо” - “Славія” - 1:1

“Жиліна” - “Заглембе” - 2:2

 

1.Жиліна (Словаччина) - 7 очок

2.Славія (Чехія) - 4

3.Заглембе (Польща) - 4

4.Динамо (Україна) - 1

У групі В суперник “Динамо” визначався у матчі львівських “Карпат” та італійського “Кальярі”. Ці команди в очному поєдинку боролися за третє місце в групі і перемогу здобула українська команда - 1:0. Отже, у матчі за сьоме місце на турнірі “Динамо” зустрінеться з “Кальярі”. Ця гра розпочнеться о 15:00. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер