«Динамо» U-14 стало другим на турнірі «Перша столиця» у Харкові

«Динамо» U-14 стало другим на турнірі «Перша столиця» у Харкові

Змагання проходять за сприяння Харківської міської ради, управлінню з питань фізичної культури та спорту, Федерації футболу м. Харків та Харківського Національного університету внутрішніх справ.

Кияни представлені другою групою гравців, у той час, як перша кількома днями раніше завершила виступи на турнірі на честь А. Гаваші, що проходив в Ужгороді. Крім того, кілька виконавців отримали пошкодження, тож тренер не міг розраховувати на оптимальний склад.

Загалом, у змаганнях «Перша столиця» беруть участь вісім команд, поділених на дві групи. Динамівці потрапили до квартету «А» разом із запорізьким «Металургом», полтавською «Ворсклою» та львівськими «Карпатами».

Іншу групу склали донецький «Шахтар», харківський «Металіст-1925», одеський «Чорноморець» та дніпровський «Дніпро».

У першому матчі підопічні Олександра Гончарова зіграли внічию із «Карпатами» 1:1, потім обіграли «Ворсклу» 2:1, а у заключному поєдинку групового етапу розійшлися миром із «Металургом» 1:1. П’яти очок вистачило нашій команді, щоб посісти перше місце у групі, завдяки кращий різниці забитих і пропущених м’ячів, та вийти у фінал турніру. Згідно регламенту, матчі цієї вікової групи тривали два тайми по 30 хвилин.

У вирішальному поєдинку, який відбувся 21-го серпня на стадіоні ХНУВС «Динамо-Арена», наша команда зустрілася із донецьким «Шахтарем», який також став першим у своєму квартеті та мав майже 30 гравців у своєму розпорядженні.

Обидві команди розпочали гру досить активно, але донеччани свій шанс реалізували краще. На початку зустрічі після удару суперника із середньої дистанції  м’яч опинився у воротах Кузуба. Надалі на полі було багато боротьби, але до реальних загроз воротам справа не доходила. Динамівці діяли організовано та нейтралізовували випади «гірників». Через сильну спеку у середині кожного із таймів арбітр робив паузу, щоб футболісти могли попити води. Гра переважно проходила у середині поля з невеликою перевагою номіннальних гостей. Кияни намагалися вчасно вступати у відбір м’яча та перехоплювати його, а гравці «Шахтаря», якщо і завдавали ударів по воротах, то з ними справлявся наш голкіпер, правильно займаючи позицію.

Після однієї із стрімких контратак динамівців нашому футболісту зовсім трохи не вистачило, щоб зробити перспективний простріл: після зіткнення із суперником динамівцю знадобилася допомога лікарів.

Другу половину зустрічі також активніше розпочав «Шахтар» та підкріпив свої старання другим забитим м’ячем після влучного пострілу повз воротаря. У відповідь кияни виконали досить небезпечний штрафний удар, але донеччани відбилися. Тим часом, біля протилежних воріт чудеса реакції довелося демонструвати Кузубу, який кілька разів рятував свою команду у, здавалося, безвихідних ситуаціях. Але і він виявився безсилим після навісу «гірників» з флангу та ударом головою суперника. У час, що залишився до фінального свистка, Бойко, який вийшов на заміну, також мав кілька нагод показати свою майстерність, пробити його гравці «Шахтаря» не зуміли. Біля володінь «Шахтаря» наші футболісти зуміли створити кілька непоганих нагод, зокрема, Дзень проходив до воріт, але трохи не вийшло переграти голкіпера. Тож рахунок на табло більше не змінювався.

Відзначимо, що у матчі за третє місце запорізький «Металург» з мінімальним рахунком 1:0 переміг «Дніпро».

Під час урочистої церемонії нагородження учасників та переможців до команд з привітальним словом звернулися представники міської ради, Федерації футболу Харкова та Університету внутрішніх справ. Також організатори визначили найкращих футболістів у різних номінаціях. Серед них опинився і представник нашої команди. Так, найкращим нападником було визнано Андрія Маткевича.

Команди отримали від почесних гостей дипломи, медалі та кубки, а від партнерів турніру смачні подарунки – морозиво та круасани.

Турнір «Перша столиця» (U-14). Фінал

21.08.2018. Харків, стадіон ХНУВС «Динамо-Арена». 150 глядачів.

«Динамо» - «Шахтар» – 0:3 (0:1)

«Динамо»: 1. Кузуб (12. Бойко, 47), 2. Дзень, 19. Крикужас, 4. Вихляев, 17. Савинец (27. Новик, 31), 18. Тищенко. 15. Крижановський, 12. Ковальов (6. Онуфрійчук, 47), 11. Маткевич (9. Саленко, 43), 5. Пінчук (к), 10. Тутеров.

Голи: Князєв (5, 34), Шелковенко (44).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер