«Динамо» U14 – срібний призер всеукраїнського турніру «Перша столиця – 2020»

«Динамо» U14 – срібний призер всеукраїнського турніру «Перша столиця – 2020»

У турнірі брали участь команди, складені з гравців 2007 року народження. Це команди U14, яким уже зовсім скоро належить дебютувати в ДЮФЛУ.

Нагадаємо, вісім команд були розбиті на дві групи, у яких вони зіграли кожна з кожною.

«Динамо» U14, очолюване Сергієм Беженаром і Євгеном Лозинським, забезпечило собі перше місце в групі вже після двох турів. «Біло-сині» виграли всі три матчі з великим рахунком.

Динамо - Ворскла - 8:0

Динамо - Металург Запоріжжя - 6:1

Динамо - Академія футболу Ротаня і Зозулі - 8:0

У фіналі динамівці зійшлися з переможцем паралельної групи, командою Дитячої футбольної академії «Дніпро», яка також виграла всі три матчі у своїй групі.

Гра на штучному полі спортивного комплексу «Схід» видалася під стать фінального поєдинку. Небезпечними моментами суперники обмінялися в середині тайму. На 17-й хвилині динамівці були близькі до того, щоб повести в рахунку, коли Іван Нгаха Пунгуе з меж штрафного пробив у поперечину, а добивання Слічука було невлучним. Не минуло й хвилини, як аналогічний момент виник біля воріт «Динамо». Дніпряни запресингували «біло-синіх» біля динамівського штрафного майданчика, Васін перехопив м'яч, але його удар прийняла на себе поперечина. У підсумку перший тайм так і завершився без голів.

Матч був досить нервовим для обох суперників, причому не тільки для гравців. У середині тайму арбітр вилучив із технічної зони старшого тренера ДФА «Дніпро» U14 Романа Марченка.

Рахунок у грі було відкрито з пенальті. На п'ятій хвилині другого тайму Олександр Ільченко прийняв м'яч на лівому фланзі атаки, після чого почав рухатись уздовж лицевої лінії від кутового прапорця до воріт. Одного суперника він обіграв, а другий зміг зупинити його тільки ціною фолу у власному штрафному майданчику. Арбітр негайно вказав на точку пенальті. 11-метровий чітко реалізував сам постраждалий, відправивши м'яч у нижній правий від голкіпера кут воріт. Залога вгадав напрямок удару, проте до м'яча не дотягнувся.

Дніпряни і не думали здаватися. Вони непогано тримали м'яч, граючи в короткий пас, і в цілому гра після перерви була рівною. Однак до гола призвела не ігрова комбінація, а ще один стандарт, правда, цього разу вже штрафний удар. На 55-й хвилині Соловйов пробив зі штрафного низом, Сьомка відбив м'яч перед собою, а на добиванні першим виявився найактивніший у складі дніпрян Васін, відправивши м'яч у сітку.

60 хвилин основного часу зустрічі не виявили переможця, і доля трофея вирішувалася в післяматчевій серії пенальті. До слова, у динамівців на серію вийшов запасний голкіпер Данила Моісеєв. Він відбив один з ударів, однак кияни не реалізували відразу два удари. У підсумку 4:3 по пенальті на користь «Дніпра».

Перша столиця - 2020. Фінал

22.08.2020. Харків. Стадіон «Схід»

Динамо Київ - Дніпро - 1:1 (по пенальті - 3:4)

Динамо: Сьомка - Човгаленко, Михайленко, Дорошенко, Дехтяр - Сливчук, Попов, Драган, Ільченко, Нгаха Пунгуе - Богданов

На заміну виходили: Моісеєв, Литвин, Варивода, Коваль, Черчукан, Гайдук, Бурлаков.

Дніпро: Залога, Піддубний, Дейнека, Малих, Малов, Цимбалюк, Гаржа, Курбанов, Халілов, Васін, Самойлович

На заміну виходили: Макаренко, Богун, Соловйов, Жиленко, Манько, Давиденко, Ананченко.

Голи: Ільченко (36, з пенальті) – Васін (55)

Під час церемонії нагородження організатор турніру Олександр Тюрін вручив індивідуальні нагороди. Одна з них дісталася представнику «Динамо»: Олександр Драган, який забив чотири м'ячі на турнірі, був визнаний його найкращим форвардом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер