«Динамо» U-14: шлях до вершини починається з «бронзи»

«Динамо» U-14: шлях до вершини починається з «бронзи»

Про перипетії футбольного турніру, що пройшов з 22 до 27 червня, докладно повідомлялося на клубному сайті ФК «Динамо». Наша команда посіла третє місце, при цьому показавши цікаву, змістовну, атакуючу гру, завоювавши симпатії місцевих глядачів. Нагадаємо, в груповому турнірі «Динамо» перемогло «Скалу» 5:1 та BRW-ВІК 2:0, поступилося «Шахтарю» 0:1, в результаті посівши друге місце. У матчі ж за третє місце підопічні Олексія Дроценка не залишили живого місця від «Чорноморця», розгромивши його 4:0.

У фінальному турнірі ДЮФЛУ «Динамо» показало найвищу результативність, забивши в чотирьох матчах 11 м'ячів. До слова, чемпіон – донецький «Шахтар» – забив лише три м'ячі. Голи у динамівців на рахунку п'ятьох гравців. По три рази відзначилися Георгій Цитаїшвілі та Олександр Мельник, по два Станіслав Сорокін та Олександр Войтюк та одного разу Максим Духан.

Найкращим захисником змагання організаторами було визнано динамівця Олександра Мельника (на фото). В якості призу капітан нашої команди отримав красивий кубок. Відзначимо, що три забитих Олександром м'ячі в чотирьох матчах говорять про хороший потенціал гравця й в атакуючих діях.

Підбили підсумки футбольного року для «Динамо» U-14 старший тренер ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко, який був присутнім на фінальному турнірі на Волині, старший тренер «Динамо» U-14 Олексій Дроценко та провідний півзахисник команди Богдан Білошевський.

Олександр Іщенко, старший тренер ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського:

- Враховуючи, що це дитячі змагання, для нас у першу чергу актуальна наявність саме хорошої гри, а не результату. За рівнем та змістом гри «Динамо», як мінімум, мало виступати у фіналі. А, об'єктивно кажучи, посідати перше місце. Команда багато забивала, добре діяла в захисті. Прикра помилка, що сталася в матчі з «Шахтарем», не дозволила нам вийти до фіналу. Тому зараз, після завершення змагання, я звернувся до всіх тренерів змінити формат турніру, додавши півфінальні матчі. Щоб єдина помилка не стала фатальною, як це сталося в нашому випадку. Основну увагу ми зараз приділяємо підбору гравців та вихованню їхніх найкращих якостей. Тут ми виглядаємо гідно, маємо перспективних виконавців, які мають із кожним роком лише додавати.

Олексій Дроценко залишиться працювати з цією командою. У роботі з попередніми віковими групами він показував результат, гравці переходили до молодіжної команди, до U-19. Його п'ятеро випускників 1997 року народження вже були задіяні в U-21, а семеро в U-19. Плюс Циганков, який зараз перебуває на зборах із першою командою «Динамо». На цьому турнірі в команді U-14 Мельник отримав приз найкращого захисника турніру. У середній лінії є креативні та швидкі гравці. Бачимо проблеми попереду, з центральним нападником. І це незважаючи на те, що «Динамо» забило найбільше м'ячів. Ми намагаємося вирішити це питання й, можу вже про це сказати, практично досягнуто домовленості про перехід до «Динамо» нападника вінницького ВОДЮСШ Ісаєнка, який став найкращим бомбардиром ДЮФЛ. Ми півроку «ведемо» цього перспективного хлопця, є згода на переїзд до Києва від його батьків та президента клубу. Ведемо роботу й за іншими напрямами, селекція не має зупинятися.

Олексій Дроценко, старший тренер «Динамо» U-14:

- Якщо не брати до уваги наше третє місце, яке ніяк не відповідає показаному командою рівню гри, виступом залишився задоволений. У першу чергу, якістю гри та ставленням хлопців до справи. Кілька помилок та невезіння у грі з «Шахтарем» залишили нас поза фіналом змагання. Тепер знаємо свої помилки, які будемо розбирати та враховувати в подальшій роботі.

В останніх двох матчах, проти BRW-ВІК та «Чорноморця», випустив однаковий стартовий склад. Хоча, впродовж турніру надав можливість показати себе всім хлопцям. Не люблю когось виокремлювати, у нас кожен у міру своїх можливостей робить свій внесок у гру команди. Всі, хто виходив на поле, викладався. Грала команда, вона ж і виграє, і програє. Доволі надійно виглядали в захисті, пропустивши в чотирьох матчах два м'ячі. Один після удару зі штрафного та один після розіграшу кутового. Зараз ми посіли третє місце, самі собі створивши додатковий стимул у роботі в новому сезоні.

Богдан Білошевський, півзахисник «Динамо» U-14:

- Бронзова нагорода це зовсім не те, за чим ми їхали на фінал ДЮФЛ. «Динамо» постійно має грати за перше місце, про це нам постійно кажуть тренери. Напевно, десь перехвилювалися, це перший для нас фінальний турнір. Я народився в Ніжині Чернігівської області. Три роки тому мене запросили до «Динамо», живу та тренуюся на базі клубу на Нивках. Враження від фіналу ДЮФЛ найкращі, це турнір більш високого рівня, ніж нам доводилося грати раніше. Можу привітати «Шахтар» із перемогою, а нам потрібно добре попрацювати, щоб наступного року взяти реванш. У грі з «Шахтарем» біля наших воріт було створено три моменти після подач із кутового, один із них було реалізовано. Ми же в нападі грали не менш небезпечно, Максим Духан виходив віч-на-віч із воротарем. На мій погляд, свою найкращу гру ми показали проти BRW-ВІК.

На завершення, не можна не відзначити чудову організацію фінального турніру ДЮФЛУ, що не мала жодного зауваження збоку команд-учасниць та глядачів. Валентин Кошельник, президент клубу BRW-ВІК, на правах господаря доклав усіх зусиль, щоб свято футболу в містах Володимир-Волинський та Нововолинськ відбулося: «Радує, що всі учасники залишилися задоволеними візитом до нашого міста. Ні в кого немає претензій чи зауважень. Обрали для юних гравців та їхніх тренерів хороший готель, плюс поля, незважаючи на велику кількість ігор та дощову погоду, зберегли високу якість. У наших містах фінальний турнір ДЮФЛУ проводився вперше. Всі визнають високу організацію, а ми сподіваємося, що найкращі дитячо-юнацькі команди країни ще не одного разу приїдуть на Волинь».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер