«Динамо» U14 – переможець турніру Utmost Cup-2021

«Динамо» U14 – переможець турніру Utmost Cup-2021

У фінальному матчі підопічні Сергія Беженара та Євгена Лозинського зустрілися з донецьким «Шахтарем», який у паралельному півфіналі переміг київську «Зміну-Оболонь» 2:0. Основний час завершився внічию 0:0, а післяматчеві пенальті краще пробили динамівці та стали переможцями змагань.

У перші хвилини команди боролися за ініціативу, почергово перехоплюючи м’яч у середині поля. Першими на удар по воротах наважилися донеччани – було небезпечно, але суперник у ворота не влучив. А вже в наступній атаці у відповідь «гірники» збили динамівця у власному штрафному майданчику, тож арбітр призначив пенальті. Проте з ударом Драгана впорався воротар «Шахтаря» Петренко, вибивши м’яч із кута воріт. Далі мав нагоду забити Попов, який пробив низом зі штрафного метрів із 22-х – воротар м’яч забрав.

Оскільки і донеччани не відсиджувалися біля власних воріт, а проводили небезпечні випади до володінь киян як з гри, так і після стандартних положень, гра вийшла цікавою, динамічною та непередбачуваною, як і належить фіналу. Команди по черзі володіли ініціативою і м’ячем та кожну свою атаку намагалися завершити ударом по воротах. Період активності «Шахтаря» змінювався напругою вже біля їхніх воріт і навпаки. Одного разу впродовж однієї атаки донеччани двічі завдавали небезпечних ударів по воротах Сьомки – у першому випадку наш воротар зреагував, а у другому – захиснику «Динамо» вдалося винести м’яч із самісінької лінії воріт!

У відповідь близьким до того, аби забити, був Букатий, який промчався правим флангом та цілив у дальній кут воріт – воротар кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий. Тож на перерву команди пішли без забитих м’ячів.

Другий тайм теж розпочався з атаки «Шахтаря», але з ударом суперника із середньої відстані у площину воріт впорався голкіпер Сьомка. У відповідь Редушко сам прорвався до володінь «гірників» та з району лівого кута воротарського майданчика пробивав у ближній кут – Петренко перевів м’яч на кутовий. Згодом після навісу від кутової позначки головою зовсім трохи не влучив по м’ячу Редушко.

Тим часом біля протилежних воріт м’яч пролетів у кількох сантиметрах над поперечиною після удару номінальних господарів. Одного разу м’яч ледь не опинився у воротах киян після того, як сам-на-сам із нашим воротарем вибіг нападник «гірників» і перекинув м’яч через нього, але сфера якимось дивом пролетіла поруч зі стійкою вже порожніх воріт.

Словом, гра була рівною та обопільногострою. Команди грали майже без центра поля, накочуючи атаки на ворота одна одної, але забити нікому так і не вдалося. Тож переможець визначався у серії післяматчевих пенальті. Вона виявилася напруженою. У підсумку більш точними та холоднокровними виявилися футболісти «Динамо», які реалізували всі свої спроби, а суперники одного разу схибили, а ще одного разу пенальті «потягнув» Сьомка.

Відзначимо, що в матчі за третє місце львівські «Карпати» обіграли київську «Зміну-Оболонь» з рахунком 3:0.

Utmost Cup. Фінал

«Шахтар» – «Динамо» – 0:0 (1:4 по пен.)

«Шахтар» (стартовий склад): 1. Петренко, 2. Бойко, 3. Дейнека, 4. Мартюк, 11. Стрельчук, 6. Сорока, 7. Ухань, 16. Кривцов, 9. Степанов, 10. Леута, 19. Діденко.

«Динамо»: 1. Сьомка, 4. Дехтяр, 2. Рибак, 26. Кравченко, 14. Михайленко, 18. Озимай, 6. Човгаленко, 10. Драган, 7. Ільченко (17. Бондар, 37), 16. Букатий (11. Редушко, 31), 8. Попов (к).

На 3-й хвилині Драган не реалізував пенальті (воротар).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер