«Динамо» U-14, U-16: перемоги в гостях над харківським «Арсеналом»

«Динамо» U-14, U-16: перемоги в гостях над харківським «Арсеналом»

Ця гра відбулася на головному полі академії «Арсеналу», усі поля якого встелені штучним покриттям. Звісно, це мало певне відображення на грі.

Наймолодшим динамівцям-учасникам ДЮФЛУ довелося досить довго призвичаюватися до незвичного покриття, яке навіть колір мало незвичний - синій. У підсумку за першу тридцятихвилинку голів досить численні глядачі не побачили.

По перерві конструктивної гри, на жаль, було небагато. Зате вдосталь було затримок часу і грубої боротьби. Харків’яни усіма силами намагалися втримати нічийний результат, і їм це вдалося. До слова, обидві команди грали за підтримки вболівальників - за «Арсенал» вболівали батьки родичі юних футболістів, а динамівців активно та голосно підтримували їх старші одноклубники, які створили справжній фан-сектор на трибуні.

За підсумками шести турів у турнірній таблиці групи 2 вищої ліги у цій віковій групі зберігається двовладдя. Київське «Динамо» та донецький «Шахтар» мають рівну кількість очок - по 16. при цьому різниця м’ячів краща у «гірників» - 28:1 проти 13:2. На два очки менше має «Дніпро», який замикає трійку лідерів.

ДЮФЛУ. Вища ліга. U-14. Група 2. 6-й тур

«Арсенал» (Харків) - «Динамо» (Київ) - 0:1 (0:0)

«Динамо»: 1.Фастов - 21.Ставничий, 4.Боль (к), 17.Хрипчук, 5.Волинець - 18.Березанський - 9.Демиденко, 10.Трикоз (16.Базілєєв, 45), 13.Бунчуков (6.Бойко, 38), 19.Волошин - 7.Попов (11.Шокун, 51).

Невикористані заміни: 36.Жилкін, 8.Шут, 23.Карась, 3.Овчарук.

Гол: Демиденко (60+1).

Попередження: Попов (30), Волошин (40).

Лідери групи 2 вищої ліги U-16 зустрічалися з передостанньою командою турнірної таблиці, що з перших хвилин відобразилося і у подіях на полі.

Вже на третій хвилині зустрічі команда Андрія Анненкова повела в рахунку. Відзначився Ярослав Надольський. Під кінець тайму протягом п’яти хвилин дублем вистрілив Дмитро Єфименко, тож на 32-й хвилині рахунок вже став розгромним. А під завісу тайму дубль оформив і Надольський, зробивши рахунок 0:4 ще до перерви.

По перерві хід подій на полі не змінилися - «Динамо» володіло тотальною ігровою перевагою, і мало не кожна атака «біло-синіх» могла завершитися взяттям воріт.

У другому таймі динамівці забили ще п’ять голів. Надольський оформив хет-трик, також забивали Волошин, Михайленко та Крук. Особливо ефектним виявився гол останнього, дев’ятий у матчі, забитий дальнім ударом.

«Динамо» залишається єдиною командою своєї групи, яка після шести турів поки що не втратила жодного очка (на два очки менше має «Шахтар»). Загальна різниця м’ячів у цих шести матчах команди вражаюча - 37:4.

ДЮФЛУ. Вища ліга. U-16. Група 2. 6-й тур

«Арсенал» (Харків) - «Динамо» (Київ) - 0:9 (0:4)

«Динамо»: Нещерет - Пінчук, Буценко, Біловар, Острик - Гуров - Єфименко, Волошин, Надольський, Шулянський - Дероган

На заміну виходили: Червінський, Дмитров, Білик, Ярош, Бодня, Михайленко, Крук.

Голи: Надольський ((3, 40, 51), Єфименко (27, 32), автогол (59), Волошин (62), Михайленко (71), Крук (77).

Підсумок зустрічі підвів старший тренер «Динамо» (U-16) Андрій Анненков.

- Найбільше ми боялися штучного покриття, травманебезпечного для хлопців. Але ми врахували все, щоб уникнути травм - і взуття підібрали відповідне, і свою гру побудували таким чином, аби уникнути пошкоджень. Нам все вдалося, тому ми задоволені і грою, і результатом, і тим, що всі здорові.

Ми спробували і бутси і сороканіжки, й вирішили, що оптимальний варіант - це сороканіжки. Що стосується гри, ми постаралися уникнути передач у боротьбу, замість цього хлопці опустили м'яч, віддавали паси точно в ноги. Виходячи з цього будували розвиток своїх атак.

- Незважаючи на великий рахунок вже за підсумками першого тайму, ваша команда продовжувала невпинно атакувати протягом всього матчу. Такою була установка - весь час грати на максимумі?

- Ми намагаємося вимагати від хлопців виконувати установку з перших і до останніх хвилин, не звертаючи уваги ні на рахунок, ні на суперника. Ми більше акцентуємо увагу на якості своєї гри і хочемо, щоб з перших і до останніх хвилин витримувалася тактична побудова, темп гри. Все, що від хлопців вимагалося, вони втілили на полі.

- Багато гравців вашої команди нещодавно провели матчі за юнацьку збірну. Як оціните їх виступ? Як в цілому це позначається на їх майстерності?

- Безумовно, перебуваючи у збірній, вони грають з командами високого рівня. Так що від цього одні плюси. Якщо гравець - інтелектуально розумний, він зробить правильні висновки. Коли хлопці повертаються зі збірної, видно, що у них вже зовсім інше ставлення.

Граючи за збірну на міжнародній арені, наші гравці можуть побачити, на якому рівні вони знаходяться на даний момент. Приїжджаючи зі збірної, вони діляться досвідом і з хлопцями, які до збірної не викликаються.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер