«Динамо» U-13 - переможець міжнародного турніру в Польщі

«Динамо» U-13 - переможець міжнародного турніру в Польщі

Команда Валерія Краснощока (на фото) і Сергія Журавльова брала участь у Кубку Франика, який проходив з 28 по 29 травня в місті Білосток на північному сході Польщі. Там два роки тому був побудований основний стадіон із зеленим полем на 20 тисяч місць і поруч штучне поле нового покоління.

Змагання проводилися вперше, в них брали участь 12 команд, поділені на 2 групи по 6 у кожній. Україна крім київського «Динамо» була представлена ​​львівськими «Карпатами», всі інші учасники - команди польських академій. Протягом двох днів наша команда провела 9 ігор. Кожен матч складався з одного тайму і тривав 20 хвилин (без зміни воріт).

Детальніше про виступ своїх підопічних розповів їхній наставник Валерій Краснощок:
- Ми, в основному, грали на зелених полях, для хлопців це було прекрасно, умови, дійсно, дуже хороші. У перший день ми грали 5 матчів групового етапу - всього 100 хвилин, а на наступний - стикові поєдинки. У групі ми двічі виграли, двічі програли і один раз зіграли внічию - в результаті, посіли третє місце. Організатори так продумали регламент, що подальшу боротьбу могли продовжувати все команди, навіть знявши шості місця. У чвертьфіналу напряму потрапляли по дві кращі команди з групи, ми грали стиковий матч з останнім місцем у другій групі, а четверте місце нашої групи - з п'ятим в паралельній. На цьому етапі нам протистояла варшавська «Полонія», яку ми обіграли 2: 1 і потрапили в основний чвертьфінал.

Після першого ігрового дня ми з Сергієм Журавльовим трохи перебудували хлопців на іншу схему, поміняли стратегію і в другий день вони виглядали впевненіше і краще суперників.

У чвертьфіналі ми зустрілися з командою, що зайняла друге місце в іншій підгрупі. На цьому етапі майже всі ігри завершувалися або серією пенальті, або мінімальною перемогою одного з суперників, оскільки напруга зростала, а часу було мало. Ми також зіграли внічию і пройшли далі по пенальті.

У півфіналі нас чекала команда з філії «Барселони», яка базується в Польщі і лідирувала першої в групі. Основний час також закінчився внічию 0: 0, але по пенальті ми виявилися сильнішими. Повинен сказати, що ми домінували в усіх іграх. Причиною поразок на попередньому етапі було збіг обставин і дефіцит часу.

Фінальну гру ми провели проти краківської Академії-21, якій поступилися на груповому етапі 0: 1. На цей раз питань про переможця не було - ми виявилися на голову сильнішими і взяли реванш з рахунком 2: 0, але могли закінчити матч і з більшим результатом. Хлопці показали все, на що здатні, і підсумковий рахунок в повній мірі не відобразив події на полі - могли забити м'ячів п'ять за 20 хвилин ігрового часу.

Вважаю, виконана робота, а також проведена селекція, далася взнаки. Самі розумієте, щоб провести 9 ігор за два дні на належному рівні, потрібно бути добре готовими і фізично, і морально, і психологічно.

В нашій команді організатори турніру визнали найкращим гравцем Назара Волошина, який потрапив до нашої академії лише цього року. Ми з Сергієм Миколайовичем також зійшлися на думці, що він виділявся і зіграв краще за всіх. Ще виділявся Денис Бунчук, а також воротар Артем Фастов - його заслуга в тому, що ми виграли два матчі по пенальті, а крім того, він ще й сам холоднокровно пробиває одинадцятиметрові удари. До речі, це молодший брат Дмитра Фастова, який виступає за «Динамо-2». Та й всі інші теж молодці, проявили себе.

«Карпати» ж зайняли 5 місце, також виглядали добре, мені сподобалася ця команда в ігровому плані. Думаю, обидва наших учасника представили Україну гідно.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер