«Динамо» U13 на «Ateitis Cup» стартувало з перемоги над BFA «Вільнюс»

«Динамо» U13 на «Ateitis Cup» стартувало з перемоги над BFA «Вільнюс»

Нагадаємо, що підопічні Артема Яшкіна потрапили до групи «А» разом із литовською командою BFA «Вільнюс», білоруським «Шахтарем» (Солігорськ) та латвійською «Лієпаєю».

Відзначимо, що формат матчів турніру - 11 гравців на 11 на стандартному за розміром полі – уже звичний для наших футболістів, адже в чемпіонаті Києва вони грають у такому форматі з початку навчального року.

У перший ігровий день наша команда провела дві зустрічі. Зранку динамівці зустрілися з BFA «Вільнюс». Матчі цієї вікової групи тривають два тайми по 20 хвилин. Стартовий поєдинок вийшов непростим та напруженим для нашої команди. Рахунок поперемінно змінювався то на користь однієї, то іншої команди.

Гру суперники розпочали активно, першого удару в напрямку воріт завдали литовці – наш воротар упорався. Але згодом наступна атака «Вільнюса» призвела до взяття воріт, коли скориставшись помилкою нашого гравця, футболіст суперника вийшов сам-на-сам із нашим голкіпером та спрямував м’яч у сітку. У перші хвилини динамівці часто втрачали м’яч, але згодом налагодили гру та зрівняли рахунок: Богданов, отримавши м’яч на правому фланзі, змістився в центр та в боротьбі із захисником точним ударом відправив м’яч у сітку. Але литовці одразу ж відновили перевагу, знову скориставшись помилкою наших хлопців і із середньої відстані перекинувши воротаря.

Ця обставина не засмутила киян і вони з новими силами пішли вперед. У підсумку чергову атаку наших хлопців завершував Ільченко, перекинувши воротаря в боротьбі із суперником. Було незрозуміло, чи полетів він у площину воріт, тому для надійності його туди підправив Попов, діставшись до м’яча швидше, ніж суперник. Ще хороший момент був у Драгана, але як він не встиг до м’яча, щоб влучити в порожні ворота, мабуть, залишилося загадкою для нього самого. А за кілька секунд до свистка на перерву нашу команду вивів уперед Попов, замкнувши простріл Богданова з флангу.

Литовці не планували здаватися, тому на початку другого тайму змогли зрівняти рахунок, провівши небезпечну атаку та влучно пробивши в кут воріт. Надалі на полі було багато боротьби, причому не завжди її вигравали наші футболісти. Вони намагалися комбінувати і активно використовувати фланги, але поблизу своїх воріт суперник діяв уважно та організовано. Але литовці не змогли нічого вдіяти проти удару Попова, який після хорошої передачі Човгаленка зліва пробив із дальної відстані та влучив точно в дальній кут, оформивши хет-трик. Після цього наша команда створила ще вдосталь моментів для взяття воріт, зокрема хороші можливості були у Богданова (двічі), Редушка та Попова (зі штрафного), але трохи підводила реалізація.

У підсумку – мінімальна перемога «Динамо» у стартовому матчі турніру – 4:3.

Ateitis Cup. Група «А». 1-й тур

«Динамо» (Київ) U13 – BFA «Вільнюс» (Литва) U13 – 4:3 (3:2)

«Динамо» U-13: 12. Мартинов, 3. Литвин, 5. Давидко, 16. Дехтяр, 2. Коссе (31. Тітов, 15), 6. Драган (10. Гайдук, 34), 20. Варивода (11. Човгаленко, 25), 17.Редушко, 9. Ільченко, 8. Попов (к), 13. Богданов.

Голи: Богданов (10), Попов (13, 20, 36) - (5), (11), (25).

Попередження: Богданов (11), Варивода (17).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер